Έπνιξε τις Μπαχάμες ο τυφώνας Dorian – Συγκλονίζει ο πρωθυπουργός! Δεν ξεχωρίζεις την στεριά από την θάλασσα!

Ο τυφώνας Dorian άρχισε το καταστροφικό του έργο και ήδη χτύπησε τις Μπαχάμες αφήνοντας πίσω του πλημμύρες, ερείπια, γκρεμισμένα σπίτια και απόγνωση. Ο τυφώνας Dorian που η ταχύτητα των ανέμων του έφτασε τα 300 χιλιόμετρα την ώρα κατευθύνεται στις ακτές των ΗΠΑ με την Φλόριντα και τη Νότια Καρολίνα να είναι σε συναγερμό. Σύμφωνα με ΜΜΕ στις Μπαχάμες ήδη υπάρχει ένας νεκρός. Σύμφωνα με την Ingird McIntosh ο εγγονός της μόλις 8 ετών έχασε την ζωή του από το πέρασμα του Dorian. Την είδηση μετέδωσε ο Guardian.

Όπως είπε έλαβε μήνυμα ότι και η εγγονή της είναι αγνοούμενη. Οι πληροφορίες από τα νησιά Αμπάκο στις Μπαχάμες είναι ελάχιστες αφού έχει κοπεί το ρεύμα και δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον δρόμο από τον ωκεανό».

Ο Ντόριαν αναμένεται να προσεγγίσει τις ακτές ανατολικές ακτές των ΗΠΑ τις επόμενες 48 ώρες. Οι Αρχές της Φλόριντα έχει ήδη διατάξει εκκένωση ευάλωτων παράκτιων περιοχών και οικισμών με λυόμενα σπίτια, όμως σχέδια για κλείσιμο του πολυσύχναστου αεροδρομίου του Ορλάντο ακυρώθηκαν.

Δείτε εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα Dorian από τις Μπαχάμες

Μέσα στο μάτι του τυφώνα Dorian

NOAA Aircraft Operations Center

@NOAA_HurrHunter

INSIDE THE EYE OF HURRICANE DORIAN – Kermit flies through Category 5 Hurricane on 09/01/19 morning mission (credit: Ian Sears, NOAA). Forecasts and advisories at http://hurricanes.gov, preparation tips at http://ready.gov

Ενσωματωμένο βίντεο

1.319 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Extrême Météo@ExtremeMeteo

L’activité électrique est importante au sein de cet notamment en périphérie immédiate de l’oeil, et c’est très visible notamment lors des phases de renforcement et de convection appuyée.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Extrême Météo
Πηγή: newsit.gr