Τροπολογία για τη μείωση της τιμής του καφέ στα ράφια των super market θα φέρει σήμερα στη Βουλή το ΥΠΟΙΚ.

Η τροπολογία έρχεται μετά από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την εξαίρεση του καφέ από το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

«Στα τέσσερα χρόνια που διαπραγματεύομαι εγώ και όλη η ομάδα “αυτός ο φόρος, πόση απόδοση θα έχει;” Λέγαμε εμείς 800 εκ. έλεγε η Κομισιόν 500 εκ., έλεγε το ΔΝΤ 20 εκ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ότι θέλαμε, είχαμε επιβολή. Τώρα όμως μπορούμε να κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα, το δικό μας σχέδιο και να ενημερώσουμε τους Θεσμούς. Τώρα που είμαστε εκτός μνημονίου έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα και συγχρόνως κάνουμε και άλλα πράγματα. Αν δείτε το πακέτο που έχουμε για τον Αύγουστο και την ΔΕΘ, μαζί με αυτά που ανακοινώσαμε «χθες» και εκείνα για το 2020, είναι ένα πακέτο», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι «η συζήτηση για τα μέτρα συνεχίζεται στην Βουλή. Θα υπάρχουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως  δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

Για τη ΝΔ, σχολίασε: «καταθέτουν τροπολογίες για να είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι, αλλά δεν μας λένε πόσο είναι το κόστος τους. Ο Γιώργος Χουλιαράκης κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ στα 5 δις ευρώ για φέτος και 9 δις έως το 2022. Η ΝΔ δεν μας απάντησε. Είναι τόσο το κόστος;»

Αναδημοσίευση από www.documentonews.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας! Μια τόσο σημαντική προσφορά στον άνθρωπο, που βρίσκεται στα δύσκολα!
Επόμενο άρθροΛΗΞΟΥΡΙ ΕΚΛΟΓΕΣ “Άραβαντινού ανάβασις”….