Έρχεται τσουχτερό πρόστιμο για χιλιάδες οδηγούς: Αυτά τα αμάξια απαγορεύεται να παρκάρουν σε πάρκινγκ πλέον

Ιδιοκτήτες οχημάτων που εξοπλίζονται με σύστημα υγραεριοκίνησης ή αεριοκίνησης βρίσκονται αντιμέτωποι με περιορισμούς στη στάθμευση ή ακόμα και στην κυκλοφορία, λόγω απαγορεύσεων που επιβάλλονται για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, οι περιορισμοί ισχύουν για οχήματα που διαθέτουν εργοστασιακό ή μη σύστημα LPG ή CNG.

Ουσιαστικά, ορισμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων που λειτουργούν με υγραέριο ή φυσικό αέριο αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη στάθμευση σε ορισμένες περιπτώσεις σε κλειστά parking που δεν πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας.

Παρότι η ελληνική νομοθεσία δεν θέτει απαγορεύσεις για την κυκλοφορία ή τη στάθμευση τέτοιων οχημάτων, υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται ώστε ένας χώρος στάθμευσης να είναι κατάλληλος για τη φιλοξενία τους.

Συγκεκριμένα, σε κλειστούς χώρους στάθμευσης με χωρητικότητα άνω των 100 οχημάτων, πρέπει να επισημαίνονται κοντά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου τμήματα για αεριοκίνητα οχήματα.

Αυτές οι θέσεις πρέπει να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 10% της χωρητικότητας του χώρου στάθμευσης και πρέπει να είναι ξεχωριστά διαμορφωμένες, προτιμάται σε υπέργειους ορόφους και να διαθέτουν κατάλληλο σύστημα εξαερισμού.

συνέχεια στο enimerotiko.gr