Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ – Τι θα γίνει με τις «σφήνες» των μηχανών στους δρόμους

Λύση στο πρόβλημα με τις «σφήνες» των μηχανών στα οδικά ρεύματα κυκλοφορίας αναμένεται να δώσει το υπουργείο Υποδομών, μέσω του νέου ΚΟΚ που θα ανακοινωθεί σύντομα

Λύση στο πρόβλημα με τις «σφήνες» των μηχανών στα οδικά ρεύματα κυκλοφορίας αναμένεται να δώσει το υπουργείο Υποδομών, μέσω του νέου ΚΟΚ που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί ένα από τα διαχρονικότερα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, κυρίως σε αστικά κέντρα, όπου οι μηχανές σφηνώνουν ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, αν και το πρόβλημα έχει παρατηρηθεί, κανείς δε δίνει κάποια ουσιαστική λύση, παρόλο που, από νομικής άποψης, το ζήτημα της «σφήνας» στη χώρα μας είναι καθαρά απαγορευτικό. Αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί – κυρίως πολίτες – έχουν προχωρήσει σε διαβήματα στο Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου η πολιτεία να κοιτάξει πιο προσεκτικά το ζήτημα.

Εξάλλου, ο ΚΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δυο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής».

Τα αιτήματα αυτά έχουν φτάσει στο Υπουργείο Μεταφορών και ήδη το επιτελείο του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αξιολογεί την κατάσταση για να βρεθεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δοθεί μερική ή ολική λύση στο πρόβλημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, το ζήτημα έχει πάρει έγκριση για να αξιολογηθεί άμεσα από την επιτροπή που ασχολείται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

πηγή: proson.gr