Έρχονται πρόστιμα για χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα: Γιατί θα τους “κόβει” το ΚΤΕΟ και πρέπει να κάνουν

Τα θαμπωμένα φώτα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, μπορεί να είναι η αιτία για να επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο στους κατόχους.

Οι έλεγχοι των ΚΤΕΟ αποτελούν για ορισμένους οδηγούς έναν πραγματικό εφιάλτη, γιατί τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στους δρόμους θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν νόμιμα.

Ένα σημείο που λίγοι δίνουν σημασία, είναι η απόδοση των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου.

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν αλλάξει πολύ, την τελευταία 15ετία και τα περισσότερα φέρουν πλαστικό εξωτερικό κάλυμμα για μείωση του βάρους και του κόστους.

Σε αντίθεση με τα γυάλινα, που είχαν παλαιότερα, τα πλαστικά καλύμματα των φώτων τείνουν να χάνουν την απόλυτη διαφάνειά τους με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να θαμπώνουν, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόδοσή του, ενώ το φως διαθλάται πλέον με ακανόνιστο τρόπο και δεν φτάνει εκεί που θα έπρεπε.

Μάλιστα, το θάμπωμα χειροτερεύει με το πέρασμα το χρόνου και μπορεί να κάνει τα φώτα τόσο δυνατά όσο ένα κερί.

Τα φώτα και οι λειτουργίες τους ελέγχονται από τα Κ.Τ.Ε.Ο. και σε περίπτωση που εντοπιστεί από τους μηχανικούς ότι υπάρχει πρόβλημα με την απόδοση ή κάποια λειτουργία τους, τότε ο οδηγός θα ενημερωθεί για να προχωρήσει σε επισκευή και να επανέλθει για έλεγχο, με σκοπό να κυκλοφορεί με ασφάλεια στο δρόμο και σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο ΚΟΚ.

συνέχεια στο enimerotiko.gr