Έρευνα για τον τουρισμό: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα (pics)

«Έρευνα ικανοποίησης και τάσεων τουριστών για την Κεφαλονιά – 2017», όσοι διαβάσαμε τον τίτλο της έρευνας αυτής απορήσαμε ποια θα είναι  τα αποτελέσματα της παρουσίασης αυτή που έγινε στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι.

Ο ομιλητής και ποιος ήταν ο δημιουργός της έρευνας αυτή δεν αναγράφεται το όνομα του στην πρόσκληση. Ούτε βέβαια ότι θα παρακολουθήσει την παρουσίαση αυτή ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ήταν όλα ομολογώ, μια έκπληξη, από την παρουσία του Άγη Κονιδάρη (που είχε και τα γενέθλια το σήμερα), μέχρι την παρουσία του Περιφερειάρχη , του αντιπεριφερειάρχη  Σπ. Γαλιατσάτου επί του τουρισμού αλλά και τον υπεύθυνο του Δήμου επί των τουριστικών κ. Ευαγ. Κεκάτο.

Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, μια έρευνα που  πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Περιφερειακές ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης) σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνουν την εμπειρία, τις συνήθειες, το βαθμό ικανοποίησης και τη γνώμη των τουριστών της Κεφαλονιάς όπως καταγράφηκε το καλοκαίρι του 2017.

Όπως ειπώθηκε από τους περισσότερους, τα αποτελέσματα αναμένεται να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές και πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού) για την περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος. Ένα τουριστικό προ”ιόν που κάθε χρόνο αυξάνεται και έχει όλο και περισσότερες “απαιτήσεις”.

Εκτός βέβαια από τόσα καλά που ακούστηκαν και ελπιδοφόρα για την εξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος, όλοι συμφώνησαν(μα όλοι) ότι κάτι δεν πάει καλά. Κοι αυτό είναι το οδικό μας δίκτυο, οι δρόμοι μας και η σήμανση τους. Ειπώθηκαν πολλά, αλλά όπου λαλούν πολλά κοκόρια, λέει η παροιμία, κάπου χάνονται κάποια πράγματα, γι αυτό οφείλει ο Περιφερειάρχης να αξιοποιήσει σε συνεργασία με τον Δήμο, όλα όσα ακούστηκαν για να μην κλειστεί  κι αυτή η εξαιρετική μελέτη σε κάποιο συρτάρι. Σε λίγο θα έχουμε και τα αποτελέσματα της έρευνας (ελπίζω).

Το πρώτο Video περιέχει την πρωτομιλία του Σπ. Γαλιατσάτου. Η ομιλία του Άγη Κονιδάρη ηχογραφήθηκε (οι σημερινές ομιλίες μέσω κομπιούτερ είναι απαγορευτικές για βιντεοσκόπηση), ακολουθούν  οι υπόλοιπες ομιλίες μετά το τέλος της έρευνας με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr