Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο: Την ώρα που καταρρέει το νοσοκομείο Αργοστολίου γίνονται αναπτυξιακά συνέδρια και μοιράζονται “καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς”  από τα ΕΛ.ΠΕ.

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κ καταγγέλλει την πολιτική των μνημονίων που οδήγησε την υγειονομική περίθαλψη σε τραγική κατάσταση. Φτάσαμε στο σημείο να μην εφημερεύουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων ( παθολόγος, μικροβιολόγος ) κάποιες μέρες του μήνα.

Οι ευθύνες της τωρινής και των πρόσφατων κυβερνήσεων είναι τεράστιες , όσο εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο χώρο της υγείας. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Κ σε αλλεπάλληλες παραιτήσεις. Φτάσαμε σε καθεστώς καταστολής και τρομοκρατίας, όπου η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας εκδικείται εργαζόμενους μετακινώντας τους, επειδή διεκδίκησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, εξοντώνοντάς τους ακόμη περισσότερο και συμβάλλοντας στην πλήρη αποδυνάμωση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η πίεση << νοσοκομειακών υπηρεσιακών παραγόντων >> να μετακινηθούν γιατροί από το << Μαντζαβινάτειο >> στο Αργοστόλι, τους οδήγησε σε παραίτηση , έκλεισε την Παθολογική του “Μαντζαβινάτειου” αυξάνοντας τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Αργοστόλι και οδηγώντας σε εργασιακή εξουθένωση τους εναπομείναντες παθολόγους σε σημείο που να καταφεύγουν και αυτοί σε παραίτηση με κίνδυνο να κλείσει και η Παθολογική κλινική του Γ.Ν.Κ.
Την ώρα που καταρρέει το νοσοκομείο Αργοστολίου γίνονται αναπτυξιακά συνέδρια και μοιράζονται “καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς”  από τα ΕΛ.ΠΕ. ακόμη και στο Κ.Υ Σάμης και Ιθάκης, όπου ανακοινώθηκε η παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού την περίοδο 2018-2019, ανοίγοντας το δρόμο ιδιωτικοποίησης της υγείας αναγκάζοντας το λαό να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να την αποκτήσει.
Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συμπαρατασσόμενοι στις εκκλήσεις του νεφρολόγου κου Γιαννάτου, του παθολόγου κου Χριστοδουλάκη και του Ιατρικού Συλλόγου για παλλαϊκή επαγρύπνηση και προάσπιση του δικαιώματός μας για αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια υγεία που θα οχυρωθεί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                              ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ