Έριξαν φολες στην περιοχή των Κλεισματων!

Γνωστοποίηση  προς τους κατοίκους  της περιοχής των Κλεισματων και όχι μόνο..

Προχθές, 16-1-2019, σε μια βόλτα στα Κλεισματα, ο σκύλος μας έφαγε φόλα. Ήταν σε μορφή κρέατος, προφανώς εμποτισμένο με δηλητήριο.

Αυτά τα κομμάτια ήταν τοποθετημένα σε δυο σημεία μέσα στο χωριό, σε αρκετά κεντρικά μέρη. Δίπλα σε κάδο σκουπιδιών το ένα, ακριβώς διπλά στο δρόμο το άλλο.

Ο σκύλος, παρ όλο που είναι μεγαλόσωμος (25κγ), παρουσίασε πολύ γρήγορα τα πρώτα συμπτώματα με ραγδαία εξέλιξη.

Αν από κει και πέρα δεν θα είχαμε τη τύχη, όλα να πηγαίνανε με το καλύτερο τρόπο, δηλ. ότι ήμασταν εκεί, είχαμε αυτοκίνητο, ξεκινήσαμε αμέσως και κυρίως βρήκαμε κατευθείαν κτηνίατρο ο οποίος αντιμετώπισε το περιστατικό με άψογο και αποτελεσματικό τρόπο, το ζωών θα είχε χαθεί με βασανιστικό τρόπο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Εκτός του ότι θέλω με αυτό το τρόπο να σας ειδοποιήσω για το κίνδυνο για τα ζώα σας, εκτός από την απορία μου, πώς και γιατί κάποιος μπορεί να βάζει τόση ενέργεια και σκέψη σε ένα σχέδιο να σκοτώσει και βασανίσει ένα ζωντανό ον, εγώ θέτω και το θέμα της δημόσιας υγειάς.

Όταν υπάρχουν δεξιά και αριστερά του δρόμου κομμάτια τέτοιου ισχυρού δηλητηρίου, δεν αποκλείεται καθόλου, κατά λάθος να φτάσει και στα χέρια παιδιών και τι θα σήμαινε αυτό, δεν θέλω καν να το σκεφτώ.

Μπετινα Μαρκετου