Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ακινητοποιημένους οδηγούς

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και πολλές ώρες εκατοντάδες οδηγοί στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου. Από τα ξημερώματα, η κυκλοφορία διακόπηκε λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην Κινέτα.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες έως ότου να καταφέρουν οι αρχές να ανοίξουν το ένα ρεύμα, αυτό προς Αθήνα. Λίγο μετά τις 11:30 έγινε γνωστό πως η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα… βάσανα των οδηγών που για ώρες ήταν ακινητοποιημένοι στα διόδια της Κορίνθου τελείωσαν.

Αφενός δόθηκε μια λωρίδα στην κυκλοφορία, αφετέρου είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των αυτοκινήτων, που η κυκλοφορία γίνεται με δυσχέρεια. Σε ό,τι αφορά στο ρεύμα προς Κόρινθο, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση, γίνονται προσπάθειες ο δρόμος να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία από το μεσημέρι.

Ταλαιπωρία στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου!

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν τόσο στο ρεύμα προς Αθήνα όσο και στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού τόσο η νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου όσο και η παλιά Εθνική έκλεισαν από τα ξημερώματα!

Από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», υπερχείλισε το ρέμα Πίκα, με αποτέλεσμα, πέρα από τη βιβλική καταστροφή στην Κινέτα, να κλείσει η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στα δυο ρεύματα!

Η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου έκλεισε στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα από το 62ο χιλιόμετρο και η Τροχαία σταματούσε τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έστειλε στο newsit.gr οδηγός που τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.2019) επέστρεφε στην Αθήνα από το Αγρίνιο. Έφτασε στα διόδια της Κορίνθου περίπου στις 06:30 το πρωί κι… εκεί παραμένει έως αυτή την ώρα!

Απεγνωσμένοι οδηγοί, περιμένουν καρτερικά να ανοίξει ο δρόμος, κάποιοι έχουν βγει από τα αυτοκίνητά τους για να ξεπιαστούν και όλα δείχνουν πως… η λύτρωση αργεί ακόμα!

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως για να ανοίξει η Εθνική οδός, στο ρεύμα προς Κόρινθο, θα χρειαστούν πολλές ώρες, γι’ αυτό και η Ολυμπία Οδός κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι με το αυτοκίνητο προς την Πελοπόννησο, να το ματαιώσουν!

Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Αποκατάσταση κυκλοφορίας στο τμήμα Ελευσίνα- Ισθμός στο ρεύμα προς Αθήνα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800 – 62+000) από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Πηγή: newsit.gr