Εθνική Οδός: Κλειστή η Πατρών – Πύργου! Ζητούν νέο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια [video]

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής, στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Δήμου Πατρέων με βασικό αίτημα την άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου χωρίς διόδια.

Ακόμη, ο δήμος ζητάει τη νότια χάραξη του αυτοκινητόδρομου, από την περιοχή του Μιντιλογλίου έως και πέρα από την Κάτω Αχαΐα, «για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών και της παλαιάς εθνικής οδού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον αποκλεισμό
“Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα. Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια. Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.”

Πηγή: tempo24