Έτσι γλιτώνουν τις κλήσεις οι Έλληνες οδηγοί -Το κόλπο με τον τηλεφωνικό αριθμό, τους λογαριασμούς και τις ληγμένες κάρτες

Όλη τους την εφευρετικότητα επιστρατεύουν ορισμένοι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να γλιτώσουν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

Γνωστό σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη είναι ελληνικό δαιμόνιο που το συναντάμε στον Οδυσσέα, ο οποίος ξεγέλασε τους πάντες με την ευστροφία του, στον Σωκράτη που τον οδήγησε σε θάνατο, αλλά τον καθιέρωσε ως κορυφαία μορφή στην ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας, τον Αριστοτέλη Ωνάση που του επέτρεψε να χτίσει μια αυτοκρατορία από το μηδέν.

Το ελληνικό δαιμόνιο κληροδοτήθηκε και στον σύγχρονο Έλληνα, αν και αυτός κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να χρησιμοποιήσει αυτό το χάρισμά για να εξαπατήσει τον συμπολίτη του και να ξεγλιστρήσει από το νόμο.

Αυτή τη μετάλλαξη του ελληνικού δαιμονίου σε κουτοπονηριά τη συναντάμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας και, φυσικά, στους δρόμους όπου οι… εμπνεύσεις του Έλληνα είναι πραγματικά μοναδικές.

συνέχεια εδώ