Εξαιρετική εκδήλωση στην Κοργιαλένειο: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη “Ο κύριος Σταϊν Κρεμς” [εικόνες]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο της ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη με τίτλο “Ο κύριος Σταϊν Κρεμς”.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με επιτυχία από τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης “Το Ριφόρτσο”, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και το βιβλιοπωλείο “Φάρος”.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αντιπρόεδρος του “Ριφόρτσο” Ορέστης Καππάτος.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του “Ριφόρτσο”, Διονύση Φωκά, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου, ερευνητής και συγγραφέας Γεράσιμος Γαλανός, μίλησε για το βιβλίο της Ελευθερίας Κρικέλη, επισημαίνοντας τη σημασία του στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού μας προϊόντος.

Η βραδιά συνοδεύτηκε από υπέροχα λαϊκά άσματα που δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα με την μαέστρο και σοπράνο Χριστίνα Ρόκκου και την πιανίστρια Ευαγγελία Φραγκιά.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν ο χαιρετισμός και η ομιλία της ίδιας της συγγραφέως, Ελευθερίας Κρικέλη, που μοιράστηκε τις σκέψεις της για το βιβλίο και την εμπειρία της στη συγγραφή.

Στο χώρο υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας και καρτ ποσταλ του γνωστού Κεφαλονίτη φωτογράφου της προσεισμικής Κεφαλονιάς Ερωτόκριτου Ζ. Καλογεράτου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων γιατρός -καθηγητής Ιωάννης Μεταξάς, οι αντιδήμαρχοι Αργοστολίου Σπύρος Πεφάνης και Γιώργος Τσιλιμιδός και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Κουρής και Βικτώρια Αλεξανδράτου.

Οι κκ. Διονύσης Φωκάς και Ορέστης Καππάτος χάρισαν στην συγγραφέα Ελευθερία Κρικέλη μια σπάνια φωτογραφία τιμώντας το έργο και την προσφορά της.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα όμορφο πολιτιστικό γεγονός που συνένωσε την τοπική κοινότητα και τίμησε το έργο της συγγραφέως, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να εμπλουτίσει την γνώση του και να ανακαλύψει τον μυστηριώδη, ενίοτε τρομακτικό και συνάμα νοσταλγικό κόσμο του βιβλίου.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil jackson.