Εξαιρετική η εκδήλωση του Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας (pics+video)

Είχα την αίσθηση χθες βράδυ ότι ήταν η τελευταία εκδήλωση στην Πεσσάδα του Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας μετά τη διαπίστωση ότι η πολιτεία δια της απουσίας της επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα ότι όλα έχουν ένα τέλος. Ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν με τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν σκέφτηκαν οι Κεφαλλήνες και γέμισαν ασφυκτικά το χώρο όπου γίνονταν η εκδήλωση. Όπως είπε ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ελπίζουμε να είναι αυτό προς το καλύτερο, (η συγχώνευση), από μας εξαρτάται τόνισε, τους Κεφαλονίτες, τους Ζακυνθινούς και τους Λευκαδίτες (δεν αναφέρθηκε στην Κέρκυρα), κατά πόσο θα κρατήσουμε και θα ενισχύσουμε τα τμήματα που υπάρχουν στα νησιά μας….. θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, συμπλήρωσε. Πάντοτε η ελπίδα μιας καλύτερης εποχής βρίσκεται πάντοτε στις ψυχές μας.

Την πολιτεία όπως γράψαμε παραπάνω την διέσωσε ο αντιδήμαρχος λ. Βαγγέλης Κεκάτος ενώ κανείς δεν εμφανίστηκε από την Περιφέρεια. Ο κ. αντιδήμαρχος πιστεύω ότι πήρε την πρωτοβουλία να έρθει μόνος του μιας και από “κεκτημένη ταχύτητα” εκπροσωπεί τον Δήμο  εφ’ όρου ζωής. Να συμπληρώσουμε ότι εκεί ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής. Αργότερα ήρθε και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ κ. Ιωάννης Δραγώνας.

Μια εκδήλωση ποιοτικά άριστη, όχι μόνο όσα ακούσαμε από τις κυρίες Δώρα Μαρκάτου και Δώρα Ζαφειράτου, αλλά και από το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε από τους εξαίρετους Σταύρο Νιφοράτο στο τραγούδι και τον Μάνο Κιτσικόπουλο στο πιάνο σε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου.

Το θέμα που ανέπτυξαν οι κυρίες Δώρα Ζαφειράτου και Δώρα Μαρκάτου, αναφερόνταν στη Συλλογή του Κοργιαλένειου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου. Μια ολόκληρη Πινακοθήκη, με αισθητικές και ιστορικές αξιώσεις….. αθέατη, όπως τόνισαν.

Όλη η ομιλία είναι ηχογραφημένη και διήρκεσε 58,34 λεπτά. Στο video  θα βρείτε την ομιλία του κ. Μαραβέγια, λίγα λεπτά από τις ομιλίες των κυριών και ένα τραγούδι του Σταύρου Νιφοράτου.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr