Εξελίξεις: Αποσύρονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Η απόφαση ελήφθη με εντολή Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επίσης εκτιμήθηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις περάτωσαν το πρώτο σκέλος της αποστολής τους στα δύο νησιά.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου, επίσης, αποφασίστηκε να καλέσει ο πρωθυπουργός τους αιρετούς της περιφέρειας και των δήμων των νησιών. Ετσι, στις 17:00 της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Λέσβο καθώς τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων συνεχίζονται, ενώ βγήκαν και… όπλα.

Το απόγευμα σημειώθηκε εισβολή σε ξενοδοχείο που διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, παρόμοιο με εκείνο στη Χίο, νωρίτερα το πρωί. Συγκεκριμένα στις 18:35 ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/lesbos-aposyrontai-dynameis-ton-mat-apo-lesbo-hio