Ευχαριστήρια επιστολή του Άγγελου Μουρελάτου για την κατανυχτική βραδιά του Επιταφίου

Φίλοι μου συγκινητική και κατανυκτικη ήταν η χθεσινή βραδιά κατά την διάρκεια της ακολουθειας των ιερων εγκωμιων στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου των Ξένων στο Αργοστολι.

Εκεί στην ενορια της οικογένειας μου, που ο αγαπημένος μου Παππούς υπηρετεί την χάριν του Αγίου Νικολάου επί σαράντα έτη, χθες είχα την τιμή και ευλογία να ψαλλουμε τα εγκωμια με το Νεοσυστατο τμήμα της Νεανικης χορωδίας του Δήμου Κεφαλλονιας που έχω την τιμή να διευθυνω. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα κορίτσια της χορωδίας για την εξαιρετική απόδοση τους!

Εύχομαι στα Παιδιά αυτά υγεία και καλή πρόοδο, διότι έδειξαν με τον ζήλο τους ότι η χορωδιακη μουσική στην Κεφαλλονιά έχει Μελον και αισιοδοξία!

Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον Πατέρα Κυπριανο Βουτσινα για την αγάπη που έδειξε στα παιδιά και σε εμένα δίνοντας μας την ευλογία να ψαλλουμε στον Ιερό Ναό. Είναι ένας πραγματικά πνευματικός άνθρωπος που γνωρίζει μέσω της ταπεινοτητας και του έργου που προσφέρει να εμπνέει την Νεολαία μας και να μας φέρνει κοντά στον Θεό. Τον Ευχαριστούμε! Επίσης να ευχαριστήσω και συγχαρώ τους ιεροψαλτες του Ναού Κύριο Σπύρο Τσουρουφλη και Νίκο πολλατο. Ευχαριστώ και τους επιτροπους του Ναού για το έργο που προσφέρουν καθώς και το ποιμνιο για την αγάπη με την οποία μας περιεβαλαν!

Όμως δεν μπορώ να ξεχάσω τον Πνεύματικο μας Πατέρα τον Μακαριστο Ιεροθεο Σουρβανο. Θα τον ευγνωμονω πάντα σαν Πνεύματικο του Παιδί για το ήθος, την ταπεινοφροσυνη και τον Σεβασμό που μας εδιδαξε. Την αγάπη που μας μεταλαμπαδευσε για την εκκλησία και τον συνανθρωπο.

Η Αγία του μορφή θα είναι πάντα χαραγμενη στο μυαλό μας και θα μας καθοδηγεί. Εκεί στο ψαλτηρι του Αγίου Νικολάου που με έμαθε τα πρώτα ακούσματα της εκκλησιαστικης μουσικής χθες αξιώθηκα να ψαλλουμε με την χορωδία μας τα εγκωμια. Είμαι Βέβαιος ότι ήταν και αυτός μαζί μας χθες και μας ευλογουσε με την αμεριστη αγάπη του για τα παιδιά! Αυτό το έργο συνεχίζει ο Πατέρας Κυπριανος.

Τέτοιους Πνευματικους ανθρώπους χρειάζεται η Κεφαλλονιά, που στα χνάρια του Μακαριστου και πολυαγαπημενου Μητροπολιτη μας Γεράσιμου Φωκά να εμπνευσουν την Νεολαια και που με αγάπη και ουσιαστικό έργο να μας καθοδηγησουν στα δύσκολα χρόνια που περνάει η Πατρίδα μας!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Πηγή: portoni.gr