Ευρυδίκη Λειβαδά: Βράβευση ενός μικρού Κεφαλλονίτη από το Βελιγράδι

Ένας μικρός Κεφαλλονίτης βραβεύθηκε για το δικό του παραμύθι «Καραμέλλες». Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Δαμασκηνό Βαγγελάτο με καταγωγή από τα Κουρκουμελάτα.

Η ιστορία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισμού» που διοργάνωσε Το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού – «ψυχή» της οποίας είναι η συμπατριώτισσά μας Εύα Παπαδάτου- σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Το παραμύθι του μετέφεραν στην οθόνη μέλη της εθελοντικής ομάδας δημιουργίας μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών υπό τον καθηγητή κ. Σπύρο Σιάκα του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής.

Η ειδική εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα 223 στην Βουλή των Ελλήνων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελληνική Γλώσσα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο που περιέχει τα 42 παραμύθια των παιδιών της Ομογένειας τα οποία συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Συνολικά δε, παρουσιάστηκαν τρεις ταινίας. Το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού απέσπασε ο Κεφαλλονίτης μαθητής της 3ης Δημοτικού σχολείου Τ.Ε.Γ Βελιγραδίου Χαράλαμπος Δαμασκηνός Βαγγελάτος με τη δημιουργία του παραμυθιού του “Καραμέλλες”.
Θερμά συγχαρητήρια στον μικρούλη, στον καθηγητή κ. Σιάκα και στην ομάδα του, και κυρίως στην Διευθύντρια Ευρώπης της ΓΓΑΕ κ. Εύα Παπαδάτου, που με το μεράκι και τον δυναμισμό της προχωρεί το θέμα των αποδήμων ένα βήμα προς το μέλλον.

Απολαύστε το παραμύθι του μικρού Κεφαλλονίτη «Καραμέλλες».
https://www.youtube.com/watch…

Επίσης δείτε πώς δημιουργήθηκε από τον εμπνευσμένο καθηγητή.

Από το fb της Ευρυδίκης Λειβαδά-Ντούκα