Εύβοια: Καίγεται ο Δήμος Ιστιαίας – Δήμαρχος«Περιμένουμε την καταστροφή μας» – Δραματικές εκκλήσεις για εναέρια μέσα

Τραγική συνεχίζει να είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Εύβοια, με τον Δήμο Ιστιαίας να είναι αυτός που τώρα δέχεται την «πύρινη» επίθεση.

«Είναι η χειρότερη ημέρα για τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, περιμένουμε να ολοκληρωθεί την καταστροφή μας» τόνισε εξοργισμένος στο OPEN ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

«Είναι λυπηρό να μην έχουν έρθει ακόμη τα εναέρια μέσα. Είμαστε μόνοι μας. Πέντε μέρες δεν έχουμε δει εναέριο μέσο. Έπρεπε με το πρώτο φως της ημέρα να είναι εδώ» τόνισε με θυμό.

«Είναι ντροπή αυτό που κάνει η Πολιτεία. Το μόνο που κάνει είναι να στέλνει μηνύματα για εκκενώσεις και τίποτα άλλο», είπε σε έντονο ύφος  ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού.

Στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

evima.gr

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Κρίσιμες στιγμές σε Ψαροπούλι, Ελληνικά και Γούβες

Η πύρινη λαίλαπα έχει κάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου ενώ νέα χωριά εκκενώνονται, αφού οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τις αυλές των σπιτιών.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, ενώ κυκλωμένο από τις φλόγες είναι το χωριό Ελληνικά και το Ψαροπούλι.

Ξεπερνά τα 6 χλμ το μέτωπο που φτάνει στη γραμμή Γαλατσώνα- Γερακίου- Γούβες και έχει πλησιάσει περισσότερο στο χωριό Γούβες καίγοντας πευκόφυτη περιοχή.

Μάλιστα γυναίκα που μένει στις Γούβες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε η φωτιά κατεβαίνει από δύο μέτωπα, Αγδίνες και Ψαροπούλι και στην είσοδο του χωριού υπάρχει βενζινάδικο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι φλόγες φτάνουν ακόμα και τα 50 μέτρα! Πάντως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για Γούβες, Καστρί και Αγριοβοτάνι.

Πέρασε την Μονοκαρυά

Από την περιοχή του Βουτά η φωτιά προχώρησε βόρεια, πέρασε την Μονοκαρυά. Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια και χωματουργικών μηχανημάτων προσπαθούν να τη σταματήσουν σε ένα ρέμα που υπάρχει βόρεια του χωριού για να μην περάσει στο χωριό Αβγάρια.

Άλλο ένα μέτωπο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση από το χωριό Μηλιά από νωρίς το απόγευμα.

Πηγή: newsit.gr