Φοιτητικές διαδηλώσεις: Ένταση στην Αθήνα, ξύλο & χημικά στη Θεσσαλονίκη (φωτο+βίντεο)

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, και μαθητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ιωάννινα κι άλλες πόλεις της Ελλάδας βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο των Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη διαμαρτυρία  που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνεχίζεται με πορεία προς τη Βουλή. «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές» και «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές» φωνάζουν, μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης, ενώ κλειστός είναι από τις 10 το πρωί σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό» βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης φοιτητικοί σύλλογοι.

Ένταση επικρατεί  και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ συγκεντρωμένων φοιτητών και αστυνομικών, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να βγει στο οδόστρωμα, αλλά αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν άμεσα, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Μάλιστα, πληροφορίες του thesstoday.gr, κάνουν λόγο για έναν τραυματία διαδηλωτή, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε προσαγωγές.

Μέχρι στιγμής, πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

Η οδός Εγνατία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιπολικό με ηχητικό μήνυμα ενημερώνει τους διαδηλωτές να μην συνωστίζονται.

Δείτε τις φωτογραφίες του ThessToday:

Δείτε τα βίντεο του ThessToday:

Πηγή: aftodioikisi.gr