Φοίβος Δεληβοριάς: Ο πληθυσμός μας «αλλοιώνεται» από τους πρόσφυγες προς το καλύτερο

Σε συνέντευξή του ο γνωστός ερμηνευτής και τραγουδοποιός απάντησε σε πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Αντιδράσεις και σχόλια έχει προκαλέσει η αναφορά του γνωστού μουσικοσυνθέτη Φοίβου Δεληβοριά, σε πρόσφατη συνέντευξή του, στους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, ο μουσικοσυνθέτης μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών  για το μεταναστευτικό, την πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και την κοινωνία του σήμερα.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, απαντώντας σε ερώτηση για το «αν αλλοιώνεται ο πληθυσμός μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως είπε ένας υπουργός», απάντησε:

«Και βέβαια, αλλά προς το καλύτερο. Όταν ένας άνθρωπος σώζεται από τον θάνατο στη δική σου αγκαλιά, παύεις να έχεις αυτή τη μοσχαρίσια φάτσα κι αυτή την “αρχιδίσια ερημιά” που εκπέμπουν άτομα όπως ο συγκεκριμένος υπουργός. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι από στίχο σε καινούργιο μου τραγούδι. Μια μέρα έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει. Μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας. Το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια που πετούσαν πάνω απ’ την πόλη. Κι έγραψα ένα τραγούδι, την “Αγρια Ορχιδέα”».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι σοκαριστικό να βλέπεις τη φτήνια που έκρυβαν μέσα τους άνθρωποι που φάνταζαν σημαντικοί»

«Είναι λυπηρό και σοκαριστικό να βλέπεις τελικά τη φτήνια που έκρυβαν μέσα τους άνθρωποι που από μακριά φάνταζαν σημαντικοί και με ποιότητα. Αλλά η εποχή, αν έχει ένα καλό, είναι ότι έδειξε ποια ήταν η αληθινή ποιότητα που ο καθένας είχε μέσα του…εδώ του κ. Φοίβου Δεληβοριά…», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi

Είναι λυπηρό και σοκαριστικό να βλέπεις τελικά τη φτήνια που έκρυβαν μέσα τους άνθρωποι που από μακρυά φάνταζαν σημαντικοί και με ποιότητα. Αλλά η εποχή, αν έχει ένα καλό, είναι ότι έδειξε ποια ήταν η αληθινή ποιότητα που ο καθένας είχε μέσα του…εδώ του κ. Φοίβου Δεληβοριά…

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
443 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Ένας-ένας, οι καλλιτέχνες που μας συντρόφευσαν στα πρώτα χρόνια της νεότητάς μας έχουν βαλθεί την τελευταία δεκαετία να αποδείξουν ότι όποιος έχει ένα χάρισμα, μια καλή φωνή, μια σειρά ωραίων εμπνεύσεων, δεν είναι απαραίτητα ούτε πνευματικός άνθρωπος, ούτε αξιόλογη προσωπικότητα», έγραψε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

constantinosbogdanos@bogdanosk

Ένας-ένας, οι καλλιτέχνες που μας συντρόφευσαν στα πρώτα χρόνια της νεότητάς μας έχουν βαλθεί την τελευταία δεκαετία να αποδείξουν ότι όποιος έχει ένα χάρισμα, μια καλή φωνή, μια σειρά ωραίων εμπνεύσεων, δεν είναι απαραίτητα ούτε πνευματικός άνθρωπος, ούτε αξιόλογη προσωπικότητα.

206 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πηγή: protothema.gr