Φωνή αγωνίας από την Μαίρη Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών «ντροπή και αμαρτία να κόψουν το ρεύμα»

Κραυγή αγωνίας από τη Μαίρη Λίντα για το ειδοποιητήριο που εστάλη από τη ΔΕΗ στο Γηροκομείο Αθηνών για τη διακοπή της ηλεκτροδρότησης.

«Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία να κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πως θα αντέξουν το κρύο;» αναφέρει η Μαίρη Λίντα στην Espresso.

Η ίδια επέλεξε να πάει οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών και διερωτάται τι θα απογίνουν οι 140 ηλικιωμένοι που ζουν στις εγκαταστάσεις αν κοπεί το ρεύμα. «Όλοι εμείς που ζούμε εδώ το νιώθουμε σπίτι μας.

Είναι μια εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα», τονίζει η Μαίρη Λίντα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι οφειλές του Γηροκομείου Αθηνών στη ΔΕΗ ανέρχονται σε 1.313.574 ευρώ και η τελευταία πληρωμή είχε γίνει στον Μάιο του 2014.

Η ΔΕΗ στις 3 Ιανουαρίου ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» και έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή του ρεύματος. Σύμφωνα με την επιστολή, η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης εντάσσεται στο σχέδιο αντιμετώπισης στρατηγικών κακοπληρωτών.

«Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ρεύματος και ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών», αναφέρει στην επιστολή της η ΔΕΗ.

Στο Γηροκομείο Αθηνών ζουν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός και σύζυγος του Σταύρου Ξενίδη, Μαργαρίτα Λαμπρινού, ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, καθώς επίσης και άλλοι υπερήλικες καλλιτέχνες.

Πηγή: reader.gr