Φως στο Τούνελ: «Σε μια – δύο εβδομάδες, όλα θα έχουν τελειώσει με την υπόθεση της Πάτρας»

Τη βεβαιότητά της πως σε λίγες ημέρες θα έχουν όλα τελειώσει σχετικά με την υπόθεση – θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, εμφανίστηκε η Αγγελική Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ» όπου αποκαλύφθηκε πως οι ιατροδικαστές έχουν βρει κοινά ευρήματα και στα τρία μικρά κορίτσια

Τη βασική εικόνα από τα ευρήματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα δείγματα οργάνων των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, έχουν ήδη σχηματίσει οι επιστήμονες που φτάνουν στο τέλος της έρευνά τους για την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας. Οι δυο μικρότερες αδερφές της 9χρονης Τζωρτζίνας, έχουν και αυτές όπως και εκείνη αλλοιώσεις στους πνεύμονες και στο ήπαρ που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, δηλαδή έλλειψης οξυγόνου σε εγκέφαλο και όργανα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», αυτό που μένει να βρεθεί είναι αν η υποξία στις δυο άτυχες αδελφούλες προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία. Σημαντικό είναι το γεγονός πως από τη μέχρι τώρα ανάλυση, το αρχικό εύρημα του φλεβοκόμβου στην Ίριδα καθίσταται «Αίολο». Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά υπερασπιστικά επιχειρήματα της πλευράς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή αναφέρθηκε πως υπάρχει η έντονη αίσθηση ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει στις τοξικολογικές εξετάσεις των δυο παιδιών κάτι που ίσως συμπληρώσει το παζλ των θανάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές Ιουνίου και τότε οι ιατροδικαστές που ορίστηκαν από την Εισαγγελία θα βρίσκονται σε θέση να παραδώσουν το πόρισμά τους. Αν όλα καταλήξουν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας, θα ακολουθήσουν και οι σχετικές διώξεις.

Η τελική ευθεία για το πώς έχασαν τη ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα προκύπτει και από την κλήση για κατάθεση που έχουν δεχθεί τόσο η ιατροδικαστής Αθηνών, Χριστίνα Τσάκωνα που είχε διενεργήσει την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στη Μαλένα, όσο και η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα που νεκροτόμησε την Ίριδα. Οι καταθέσεις τους κρίνονται ως εξαιρετικά κρίσιμες για το τελικό πόρισμα που θα βγάλει η Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται πως η κ. Τσιόλα είναι η επιστήμονας που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, στις δικαστικές αρχές της Πάτρας για πιθανή δολοφονία των παιδιών.

«Σε μια – δύο εβδομάδες, όλα θα έχουν τελειώσει με την υπόθεση αυτή», είπε η Αγγελική Νικολούλη, μόλις ολοκληρώθηκε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, μάλιστα, δεν αποκλείεται, μετά το τέλος της έρευνας, σε λίγες ημέρες, να καταστούν και άλλα πρόσωπα κατηγορούμενοι, τουλάχιστον ως προς την έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, που οδήγησε στον θάνατό τους.

Πηγή: reader.gr