Φωτιά Εύβοια: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Μάχη να μείνουν οι φλόγες μακριά από την Ιστιαία-Δήμαρχος Ιστιαίας στο OPEN: Οι κάτοικοι δίνουν τη μάχη της ζωής τους

Σε απόγνωση κάτοικοι και τοπικοί φορείς

Δραματικές ώρες βιώνει η Εύβοια με τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολλές ημέρες να βρίσκονται σε εξέλιξη και να καταπίνουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο δήμο Ιστιαίας όπου κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί.

Φωτιά Εύβοια: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην τηλεόραση του OPEN, στην Εύβοια μετακινούνται με εντολή του αρχηγείου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές δυνάμεις στα χωριά που απειλούνται από τις φλόγες για να ανακοπούν τα πύρινα μέτωπα.

Δήμαρχος Ιστιαίας στο OPEN: Οι κάτοικοι δίνουν τη μάχη της ζωής τους

«Τα λίγα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν στο βόρειο μέτωπο της φωτιάς. Στα υπόλοιπα μέτωπα αντιμετωπίζουμε τις φλόγες με μηχανήματα έργου. Γίνεται ηρωικός αγώνας από τους κατοίκους των χωριών που δίνουν τις μάχες της ζωής τους για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αλλιώς το παιχνίδι θα ήταν χαμένο εδώ και δύο ημέρες. Πρέπει να κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο», είπε στην τηλεόραση του OPEN o δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς.

Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Πευκί, όπου αποχώρησαν οι κάτοικοι πλην ορισμένων που ήθελαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Και επίσης κινδυνεύουν το Καστρί και οι Γούβες. «Δεν πρέπει να μπει η φωτιά στην Ιστιαία. Η πρωτεύουσα του δήμου πρέπει να μείνει ασφαλής για να μπορούμε να εργαστούμε», είπε ο κ. Κοντζιάς.

Απομακρύνθηκαν ακόμη 350 πολίτες από το Πευκί

Την ίδια στιγμή, σε φέρυ μποτ έχουν επιβιβαστεί τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα στο Πευκί. Τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρυ μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών. Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο φέρυ μποτ, θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: ethnos.gr