Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Στις φλόγες Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ – «Έχουν καεί σπίτια»

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (20.09.2021) στη Νέα Μάκρη μαίνεται, με κατοίκους από Λιβίσι και Άγιο Εφραίμ να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καταφεύγοντας στην πλατεία της περιοχής ή στην παραλία, καθώς η μάχη με τις φλόγες θα είναι ολονύχτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ), καθώς και πολλοί εθελοντές.

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια, καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω – γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Εκτροπές στην κυκλοφορία οχημάτων πραγματοποιούνται σε:
-Διονύσου και Μαραθώνος
– Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
– Ερμού και Αρτέμιδος
– Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ
– Διονύσου στον Άγιο Πέτρο
– Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε στο OPEN πως αρχικά ήταν 4 με 5 εστίες φωτιάς την ίδια στιγμή, σε διαφορετικές αποστάσεις και «αυτό κάτι μας θυμίζει… από το καλοκαίρι. Η νύχτα θα είναι μεγάλη. Στην προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος συνεπικουρούν από την πρώτη στιγμή 14 υδροφόρα οχήματα».

«Έχουν καεί σπίτια»

Ανάμεσα στους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους είναι και ο κ. Γιάννης Μπαβέλας, ο οποίος μίλησε στο OPEN: «Έχει κατέβει αρκετός κόσμος. Μένουμε ανάμεσα στις δύο εστίες. Ήταν άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση. Μας ειδοποίησαν με τις ντουντούκες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια. Οι κάτοικοι έχουν κατευθυνθεί προς την πλατεία και την παραλία. Οι φλόγες έχουν μπει και στα σπίτια. Έχουν καεί και σπίτια, όπως μας λένε άνθρωποι εδώ».

Πηγή: newsit.gr