Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στο Πευκί και την Γερακιού

Δραματικές στιγμές στην Εύβοια όπου καίγονται σπίτια στην Γερακιού και στο Πευκί, με τις εικόνες από την φωτιά να είναι σοκαριστικές.

Κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Με τα χέρια, με λάστιχα, ακόμα και με πυροσβεστήρες. Μάταια όμως… Η φωτιά δείχνει ανίκητη. Μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει τα πάντα στο διάβα της.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικές σταθμός Alpha

 Φωτιά στην Εύβοια

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη με τις Γούβες και το Αγριοβότανο να εκκενώνονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ όπως προαναφέραμε η φωτιά έχει μπει πλέον στο Χωριό Γερακιού, το πρώτο χωριό πάνω από το παραθαλάσσιο Πευκί όπου επίσης καίγονται σπίτια.

Σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου κατακαίγεται πευκοδάσος και η φωτιά έχει κυκλώσει τον οικισμό Καστρί, ενώ δραματική έκκληση κάνουν για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων κυρίως εναέριων, οι κάτοικοι.

«Η πυρκαγιά έχει φτάσει στον κάμπο της Ιστιαίας στα Νότια όρια, αφού κατέκαψε τα ημιορεινά» είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, ο οποίος ανέφερε διεξοδικά τις περιοχές που έχουν αμεσότερη ανάγκη και ενημέρωσε ότι επιχειρούν από το πρωί εναέρια μέσα αλλά δεν επαρκούν και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς.

Με εντολή λιμενάρχη δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί με τα φέρυ μποτ από Αρκίτσα προς Αιδηψό κανένας πολίτης παρά μόνο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην κατάσβεση.

Κάηκαν σπίτια και στις Γούβες

Όλα αυτά ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, σπίτια κάηκαν και στις Γούβες της Εύβοιας. Το newsit.gr και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ βρέθηκαν στο σημείο για να σας μεταδώσουν όλα όσα συμβαίνουν με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές.

Δείτε την εικόνα από τις Γούβες που σας μετέδωσε ζωντανά το newsit.gr

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά

Οι φωτογραφίες τα «λένε» όλα

  

Το newsit.gr μέσα στο χωριό που φλέγεται – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

 

Νωρίτερα δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να οδηγηθούν προς την Ιστιαία.

Αποστολή στην Εύβοια για το newsit.gr: Λευτέρης Σουχάιμπ
Με πληροφορίες από: Alpha, ΕΡΤ.

Πηγή: newsit.gr