Φρίκη! Νεκρό μωρό σε αιματηρά αντίποινα στον Ερντογάν! Σοκαριστικές εικόνες

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα μωρό 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων από τη Συρία εναντίον παραμεθόριων πόλεων στην Τουρκία.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι εικόνες που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είναι σοκαριστικές. Για προφανείς λόγους, κάποιες έχουν υποστεί επεξεργασία καθώς είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρέςΤουρκίαΤουρκίαΤουρκία

Να σημειωθεί πως ο… φιλειρηνιστής Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πλέον πως θέλει να «τελειώσει» τους πολέμους, παρά το γεγονός πως «άνοιξε την πόρτα» στον Ερντογάν για να «μπει» στην Συρία…

Και ο φακός του Reuters αποτυπώνει τέτοιες σκηνές…Τουρκία

Μετρά νεκρούς και η Τουρκία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις εναντίον των πόλεων Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ, αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της Σανλιούρφα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα κοριτσάκι 11 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά την ώρα που έπαιζε.

Ο τουρκικός στρατός εντόπισε και εξουδετέρωσε τους μαχητές του PKK και του YPG που στοχεύουν Τούρκους πολίτες, σημείωσε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετά τις επιθέσεις.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες των PKK/PYD-YPG, που σκότωσαν αθώους πολίτες σήμερα και κατέστρεψαν τις θέσεις τους», προσέθεσε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε πλήγματα εναντίον της συνοριακής πόλης Νουσαϊμπίν, όπως γνωστοποίησε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Μαρντίν.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως δεν στοχεύει αμάχους

Νωρίτερα, σχεδόν 24 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία και ενώ υπάρχουν οι πρώτες αναφορές για αμάχους (σ.σ. οκτώ) ανάμεσα στα θύματα, η Τουρκία προσπαθεί να πείσει πως δεν στοχεύει αμάχους.

Για να… πείσει πως λέει αλήθεια, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας όχι μόνο ενημερώνει συνεχώς για την πορεία της επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, αλλά τις τελευταίες ώρες δίνει στη δημοσιότητα αφενός εικόνες από την επιχείρηση και αφετέρου δορυφορικές φωτογραφίες για να «απαντήσει» στις κατηγορίες πως πλήττει αμάχους!

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κάνει λόγο για χτυπήματα ακριβείας, με βάση τα στοιχεία από τα drones και τις πληροφορίες από την αντικατασκοπεία.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında ateş altına alınan hedefler; uydu/hava fotoğrafları, insansız hava araçları ve istihbarat bilgileri doğrultusunda hassasiyetle tespit ediliyor.

Προβολή εικόνας στο Twitter
985 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Μόνο Κούρδοι (του PKK και του YPG) και τζιχαντιστές τρομοκράτες, τα κρησφύγετά τους, οι θέσεις τους, τα οπλοστάσιά τους στοχοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης». Άμαχοι και αθώοι άνθρωποιιστορικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές δομές, εγκαταστάσεις υποδομής δεν έχουν πληγεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με το οποίο, η επιχείρηση στη Συρία προχωρά βάσει προγραμματισμού και με σεβασμό στην εδαφική κυριότητα της Συρίας, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της χώρας Τουρκίας, του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και των συνθηκών του ΟΗΕ!

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Barış Pınarı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınıyor. https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/10102019-62380  🇹🇷

Ενσωματωμένο βίντεο

1.767 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όσο για τα θύματα; Ο Ερντογάν ανακοίνωσε (κάπου ανάμεσα στις απειλές προς την Ευρώπη και τις κατηγορίες για όσους αντιτίθεται στην εισβολή) πως έχουν «εξουδετερωθεί» 109 μαχητές. Μέχρι να μιλήσει ο Τούρκος πρόεδρος, η ενημέρωση ήταν πως οι νεκροί ήταν 19, ανάμεσα τους 8 άμαχοι.

Συγκρούσεις και ρουκέτες

Για την Τουρκία ό,τι γίνεται στις τελευταίες σχεδόν 24 ώρες στη βορειοανατολική Συρία είναι «καλώς καμωμένο». Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» ξεκίνησε χθες (09.10.2019) στις 16:00, ενώ η χερσαία εισβολή έγινε το βράδυ. Και γι’ αυτό το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε πλάνα: από τη στιγμή που τα στρατεύματα κινούνται ανατολικά του Ευφράτη.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Barış Pınarı Harekâtına katılan Kahraman Komandolarımız, Fırat’ın Doğusunda ilerlemeye devam ediyor.
🇹🇷 🇹🇷

Ενσωματωμένο βίντεο

5.100 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı.
🇹🇷 🇹🇷

Ενσωματωμένο βίντεο

7.961 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η κατάσταση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία είναι τεταμένη, με τις ρουκέτες να «πέφτουν» βροχή! Χαρακτηριστικές (και τρομακτικές) είναι οι εικόνες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στην περιοχή, Μανώλης Κωστίδης από την Ακτσάκαλε, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. «Όλοι έχουν βγει από τα μαγαζιά τους, κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν στα σπίτια τους» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος, πριν διακόψει τη σύνδεση!

Δείτε το video

Από την ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις σε συριακά μεθοριακά χωριά ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις που προωθούνται και τους στρατιώτες των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Συνεχίζονται σφοδρές συγκρούσεις στα χωριά, στα οποία προσπαθούν να εισβάλουν οι τουρκικές δυνάμεις«, σημείωσε ο Μάρβαν Καμίσλο, υπεύθυνος επικοινωνίας των SDF.

Την ίδια ώρα οι αντάρτες της Συρίας, που υποστηρίζονται (και εκπαιδεύονται) από την Τουρκία ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους κατευθύνονται σε μέτωπα στην βορειοανατολική Συρία για να ενισχύσουν εκεί τα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη Συρία.

Οι αντάρτες του Συριακού Εθνικού Στρατού κινούνται προς τις δύο κύριες πόλεις στην περιοχή, τις Ταλ Αμπιάντ και την Ρας αλ Αΐν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Συριακού Εθνικού Στρατού, ο Γιουσέφ Χαμούντ, σημειώνοντας ότι στην περιοχή έχουν οχυρωθεί δυνάμεις των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ο ίδιος διέψευσε ωστόσο τις πληροφορίες ότι μαίνονται συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τις SDF στα περίχωρα της Ταλ ΑΑμπιάv

Νωρίτερα οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους ότι απώθησαν νέα χερσαία επίθεση του τουρκικού στρατού στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες, στη βορειοανατολική Συρία, την επομένη των φονικών βομβαρδισμών.

Σποραδικά πυρά πυροβολικού αναφέρθηκαν επίσης σήμερα το πρωί στις μεθοριακές ζώνες της Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βομβάρδισαν φυλακές με τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγόρησαν, νωρίτερα, την Τουρκία πως βομβάρδισε φυλακή στην οποία κρατούνταν μαχητές (περισσότερων από 60 εθνικοτήτων) του Ισλαμικού Κράτους, καταγγέλλοντας ότι αυτό συνιστά «σαφή απόπειρα» από την πλευρά της Άγκυρας να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν!

Ο βομβαρδισμός, το βράδυ της Τετάρτης, είχε στόχο ένα τμήμα της φυλακής Σίρκιν στην πόλη Καμισλί, διευκρίνισαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας στην ανακοίνωσή τους. «Οι επιθέσεις αυτές σε φυλακές στις οποίες κρατούνται τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους θα οδηγήσουν σε καταστροφή, τις συνέπειες από την οποία ενδέχεται ο κόσμος να μην μπορεί να χειριστεί αργότερα«, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: newsit.gr Με πληροφορίες από: aa.com.tr.