Η περίπτωση του κρατούμενου των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, που έχει βγάλει έναν τεράστιο όγκο, ο οποίος μοιάζει με “δεύτερο κεφάλι”, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Ο κρατούμενος, βουλγαρικής καταγωγής, Ρούμεν Ροστίσλαβοβ Ιορντάνοβ υποστηρίζει πως ο όγκος προκλήθηκε από χτύπημα όπλου αστυνομικού τη στιγμή της σύλληψής του και όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει, όπως ανέφεραν τα SerraikaNea.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φοβάται πως κινδυνεύει η ζωή του κι ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα των Κρατουμένων, ενώ ζητά να μεταφερθεί στη χώρα του προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να είναι κοντά στους συγγενείς του τους οποίους έχει να δει πέντε χρόνια.

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σήμερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, απαντώντας στα δημοσιεύματα που εμπεριέχουν ισχυρισμούς του κρατούμενου, σχετικά με την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας του.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει:

– ο ανωτέρω κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα,

– η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας που επισκέπτονται το Κατάστημα Κράτησης,

– διακομίστηκε επανειλημμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και «Άγιος Δημήτριος»,

– αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» για προγραμματισμένη ιατρική εξέταση (μαγνητική τομογραφία) ενώ επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Καταλήγοντας, το υπουργείο επισημαίνει ότι “το θέμα παρακολουθείται από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης. Επιπλέον έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης στη χώρα του, το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης”.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΑθέρας: Η απόφαση για το αλιευτικό καταφύγιο (Διαύγεια)
Επόμενο άρθροKοπή πίτας 12.000 ευρώ -Τι απαντά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης