Γεμάτο έφυγε το “Νήσος Κεφαλονιά” από Πάτρα για Κεφαλονιά: Ταξίδευαν Γιακουμάτος, Κανελλάκης αλλά και μία… ανθοδέσμη

Όπου φύγει φύγει στην κυριολεξία το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας όπου το πλοίο για τη Σάμη της Κεφαλονιάς και τον Πισαετό στην Ιθάκη αναχώρησε γεμάτο από επιβάτες και αυτοκίνητα. Το καλό ήταν πως παρά την αυξημένη κίνηση, επικράτησε απόλυτη τάξη χάρη και στους χειρισμούς του καπετάνιου και των λιμενικών και το πλοίο έφυγε με μόλις 5 λεπτά καθυστέρηση, στη 1 παρά είκοσι πέντε το μεσημέρι. Το thebest.gr ήταν εκεί στη 10 ράμπα της προβλήτας του παλιού λιμανιού, στο ύψος περίπου της Καρόλου και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν στέγαστρα και καθίσματα ενόσω ο κόσμος περιμένει για να επιβιβαστεί.

Από την άλλη όπως ανέφεραν άνθρωποι που εργάζονται στο λιμάνι, το σημείο ακριβώς στον μόλο Αγ. Νικολάου όπου συνήθως έδενε το πλοίο της Κεφαλονιάς δεν βολεύει με την αυξημένη κίνηση των μηνών Ιουλίου και ιδίως του Δεκαπενταύγουστου καθώς υπάρχουν πολλά παρκαρισμένα οχήματα αλλά και γιατί είναι και το σημείο του μόλου που είναι χώρος περιπάτου. Έτσι αποφασίστηκε η λύση της 10 ράμπας για λόγους ασφάλειας και ταχύτερης επιβίβασης οχημάτων και ταξιδιωτών.

Το thebest.gr εντόπισε να αναχωρεί την Τρίτη 14/8, παραμονή του φετινού Δεκαπενταύγουστου με το πλοίο για την Κεφαλονιά, τον πρώην Υπουργό και βουλευτή της Β’ Αθηνών, της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο που κατάγεται από το νησί του Αγ. Γερασίμου. Ο κ. Γιακουμάτος ταξίδευε μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του και ήταν ευδιάθετος και χαλαρός και ανταπέδιδε αστεία σε όσους τον χαιρετούσαν.

Το thebest.gr εντόπισε και τον Πατρινό καρναβαλιστή και πρόεδρο του ΠΕΑΚ Νίκο Κανελλάκη να ταξιδεύει για την Κεφαλονιά, τόπο καταγωγής της συζύγου του, Πόπης Αλιβιζάτου. Τέλος ήμασταν μάρτυρες κι ενός…χαριτωμένου περιστατικού.

Με το πλοίο της γραμμής από το λιμάνι της Πάτρας για Κεφαλονιά και Ιθάκη είδαμε να επιβιβάζεται και μία πελώρια ανθοδέσμη με λευκά λίλιουμ που μάλιστα έως την Πάτρα την είχε φέρει ταξί από την Αθήνα μαζί με άλλα πράγματα. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως η ανθοδέσμη θα ταξίδευε για Σάμη Κεφαλονιάς όπου θα την παραλάμβανε άτομο για να την μεταφέρει σε πολυτελές σκάφος! Αυτά και καλό Δεκαπενταύγουστο!

Επιμέλεια κειμένου – φωτ.: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Αναδημοσίευση από www.thebest.gr