Για τρίτη συνεχή χρονιά ο συγχωριανός μας καθηγητής καρδιολογίας και κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κύπρου Γεράσιμος Φιλιππάτος, βρίσκεται ανάμεσα στους 3.539 επιστήμονες που άσκησαν κατά το 2017 τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο που συντάσσει κάθε χρόνο ο οργανισμός «Thomson Reuters».

Βασικό κριτήριο για την επιλογή του κ. Φιλιππάτου, αλλά και των άλλων διακεκριμένων επιστημόνων, ήταν το εύρος των δημοσιεύσεών τους και η απήχηση που είχαν αυτές στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ερευνητών σε ολο τον κόσμο φτάνει τα εννέα εκατομμύρια, ενώ οι δημοσιεύσεις που αποτελούν τη βάση για τη βράβευσή τους, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ετησίως.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδρυμα «Thomson Reuters» ιδρύθηκε το 1982, είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού Reuters και στόχο έχει να προάγει την κοινωνική – οικονομική ανάπτυξη και τους κανόνες δικαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά  το συγχωριανό μας καθηγητή για τη νέα του αυτή διάκριση και να του ευχηθούμε να έχει πάντα επιτυχίες τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο!

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθρο“Χορεύουν” τα Ρίχτερ στο Ιόνιο! Δύο νέες δονήσεις 5 & 4,4 ριχτέρ
Επόμενο άρθροΞανά απαγορευτικό για τον Γιώργο Ποταμιανο