Για μετά το Πάσχα πάει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Η κατάσταση του ατελείωτου lockdown θα πάρει παράταση για τα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μικροί μαθητές δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στα θρανία ακόμη και μετά το Πάσχα, αφού σε προτεραιότητα για τα δια ζώσης μαθήματα μπαίνουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Το πότε ανοίγουν τα σχολεία εξαρτάται από τα περιβόητα self test αλλά και η ποσότητα τους.

Αν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα υπάρξει επαρκής αριθμός των ατομικών τεστ στα φαρμακεία όλης της χώρας, τότε οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα θρανία ακόμη και την Πέμπτη 8 Απριλίου.

Αν υπάρξει περιορισμένος αριθμός self test, τότε προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές του Λυκείου. Πάντως το ορόσημο για την επιστροφή στα θρανία τοποθετείται το αργότερο ως τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το self test είναι υποχρεωτικό για μαθητές και καθηγητές και θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, πριν μπουν στην τάξη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ και όταν ρωτήθηκε αν θα ανοίξουν τα λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ότι οι οποίες επαναλειτουργίες θα πρέπει να είναι σταδιακές και ελεγχόμενες. «Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται σχεδόν αδύνατον να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία ταυτόχρονα με τα Λύκεια και τα Γυμνάσια στις 12 Απριλίου και μια επιστροφή στις 19 Απριλίου θεωρείται άσκοπη αφού την Παρασκευή 24 Απριλίου θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα.

Πηγή: aftodioikisi.gr