Γιάννα Κατσαγεώργη: Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τα Πουλάτα της Κεφαλονιάς, ένα ρεπορτάζ δρόμος…

Είναι αλήθεια πως μία απλή βόλτα στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, μπορεί μεταξύ άλλων να μας φέρει σε έμμεση επαφή με πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε, αλλά που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον. Πόσο μάλιστα όταν αποδεικνύεται πως κατάγονται από τα Πουλάτα!

Αφορμή για την διαδικτυακή γνωριμία μας με ένα τέτοιο πρόσωπο, στάθηκε ένα πρόσφατο άρθρο της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης “Εθνικός Κήρυκας”. Το άρθρο είχε ως θέμα του την περιοχή Nolita, δηλαδή North of Little Italy, στο Lower Manhattan και την σταδιακή αναβάπτισή της σε… Grecolita. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με την συντάκτριά του, η Ελλάδα σήκωσε σημαία στην Elizabeth Street, ένα πανέμορφο εμπορικό δρομάκι γεμάτο μπουτίκ με πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα υψηλής αισθητικής. Συγκεκριμένα η εταιρεία “Κορρές” από τη μία μεριά του δρόμου και απέναντί της η “Naxos Apothecary” έφεραν τα προϊόντα τους από την ελληνική γη και πλημμύρισε ο δρόμος με μυρωδιές, φως και χρώμα ελληνικό. Και η συντάκτρια συνεχίζει, αναφέροντας πως λίγο πιο κάτω, στην Bowery Street, η διεθνώς αναγνωρισμένη φίρμα “John Varvatos” με τα καταπληκτικά ανδρικά ρούχα, σε παραπέμπει μόνο κατ’ όνομα στην Ελλάδα, αφού το κατάστημα δεν έχει τίποτα που να θυμίζει πατρίδα. Παρ’ όλα αυτά είναι πανέμορφο και έστω και αν το Detroit και το Allen Park στο Michigan έχουν το κρέντιτ ως τόποι γέννησης και ανατροφής του “Αμερικανού” John Varvatos, εμείς από τα Πουλάτα της Κεφαλλονιάς, έχουμε το κρέντιτ του ελληνικού κεφαλλονίτικου δαιμόνιου DNA του, που φαίνεται στην πορεία του και στις δημιουργίες του.

Αναζητήσαμε λοιπόν πληροφορίες για την συγχωριανή μας αρθρογράφο του “Εθνικού Κήρυκα” και πληροφορηθήκαμε πως πρόκειται για την κυρία Γιάννα Κατσαγεώργη, η οποία εδώ και 21 χρόνια κατοικεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα με την δημοσιογραφική της ιδιότητα, εργάζεται στο χώρο της μόδας, είναι private chef, δασκάλα της Yoga αλλά και εκπαιδευτικός σε σχολεία της ομογένειας. Προσπαθώντας δε να γνωρίσουμε καλύτερα την κυρία Κατσαγεώργη, εντοπίσαμε μία πραγματικά εξαιρετική, παλαιότερή της, συνέντευξη στην Athens Voice (από όπου και η φωτογραφία) και στην δημοσιογράφο Μαρία Μανωλέλη.

Στη συνέντευξη αυτή διαπιστώσαμε πως η κυρία Κατσαγεώργη έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό αλλά και τεράστιες εμπειρίες ζωής, έχοντας εργαστεί κατά το παρελθόν ως δικηγόρος στην Ένωση Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας, στην Αραβοελληνική Τράπεζα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Στη δημοσιογραφία δε, αρθρογράφησε για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, την Καθημερινή και το Ποντίκι.

Ωστόσο η κυρία Κατσαγεώργη έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία και τον χώρο του τραγουδιού, καθώς έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Μάνο Χατζιδάκι στην παράσταση “Πορνογραφία” όπου ερμήνευσε τα θρυλικά τραγούδια “Η Παναγία των Πατησίων” και “Τραγούδι για ένα άδειο δωμάτιο”. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιώργο Μαρίνο, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Θέμη Ανδρεάδη, αλλά και τους αδελφούς Κατσιμίχα.

Ψάχνοντας περαιτέρω σε μουσικές πλατφόρμες, εντοπίσαμε ότι η κυρία Κατσαγεώργη έχει ερμηνεύσει σπουδαία τραγούδια, όπως “Το τραγούδι της Ελισάβετ” στον δίσκο του Διονύση Τσακνή “Φώτα παρακαλώ”, αλλά και τα τραγούδια “Παιδί παραπονιάρικο” και “Πάρε την θλίψη μου” που περιλαμβάνονται στον δίσκο του Τάκη Κωνσταντακόπουλου “Αφ’ Ενός”. Μάλιστα ακούσαμε αρκετά από τα τραγούδια αυτά και πρόκειται για πραγματικά υπέροχες ερμηνείες. Ενδεικτικά ακολουθεί video από παλαιότερη εμφάνισή της σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όπου τραγουδά με μοναδικό τρόπο το “Παιδί παραπονιάρικο” σε στοίχους και μουσική του Θοδωρή Ξυδιά.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κατάγεται από τα Πουλάτα ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος και μία ξεχωριστή προσωπικότητα, όπως η κυρία Γιάννα Κατσαγεώργη και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την χαρά να γνωρίσουμε από κοντά!

Πηγή: poulatakefalonias.gr