Γιατί έκανα το εμβόλιο ;

Είμαι 39 ετών και πριν 3 μέρες έκανα την πρώτη δόση του Astra Zeneca

Γιατί ; για τους παρακάτω λόγους.

1) Προστατεύω τον εαυτό μου από τη σοβαρή νόσηση και βοηθώ στο να χτιστεί η συλλογική ανοσία που θα μας δώσει πίσω την ελευθερία μας

2) Δεν έχει σοβαρές παρενέργειες . Είναι πολύ πιο επικίνδυνο να πεθάνει κανείς από αλλεργία από το αντιβιοτικό amoxil (οι Έλληνες το παίρνουμε σαν καραμέλα) παρά από το εμβόλιο για τον Covid

3) Δεν φοβάμαι για το τσιπακι γιατί είμαστε ήδη όλοι τσιπαρισμένοι. Το τσιπάκι μας είναι το κινητό μας. Θα μπορούσε κανείς μέσω του κινητού μας να μας παρακολουθεί, να ακούει τι λέμε, να ξέρει που είμαστε, τι μουσική ακούμε, τι διαβάζουμε, αν είμαστε πιστοί σύζυγοι κλπ. Το ζήτημα των προσωπικών μας δεδομένων και γιατί τα έχουμε εμπιστευτεί σε πολυεθνικές εταιρίες είναι σοβαρό αλλά δεν έχει να κάνει με το εμβόλιο του κορωναϊού. Δεν είναι κακό να είμαστε έξυπνοι η /και πονηροί σαν πολίτες. Είναι κακό να είμαστε κουτοπόνηροι.

4) Δεν με απασχολεί για το εμβόλιο είναι RNA η όχι. Να με απασχολεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Κάποιοι λένε ότι το RNA θα ενσωματωθεί στο δικό μας γενετικό υλικό. Ναι, και θα γίνουμε μισοί άνθρωποι και μισοί κορωναϊοι. Κάτι σαν Κένταυροι. Αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα. Αυτή η συλλογιστική θα πρέπει να απασχολεί μόνο τους σκηνοθέτες επιστημονικής φαντασίας.

5) Δεν με ανησυχεί το επιχείρημα τι ότι είναι καινούργιο και ότι θα δούμε τις πραγματικές παρενέργειες του εμβολίου μετά από χρόνια. Τα ίδια έλεγαν και όταν ξεκινούσε το εμβόλιο της γρίπης. Και κάθε καινούργιο εμβόλιο. Και κάθε καινούργιο φάρμακο. Για να πάρει ένα φάρμακο άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα (και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη) έχει περάσει πολλές δικλείδες ασφαλείας. Το ίδιο ισχύει και για τα καινούργια εμβόλια του κορωναϊού.

6) Όσον αφορά τα περιστατικά θρόμβωσης αντί για να ανησυχώ για το εμβόλιο Astra Zeneca επέλεξα να σταματήσω το κάπνισμα, να τρώω πιο υγιεινά με αρκετά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, να χάσω βάρος σταδιακά και να κάνω τουλάχιστον 1 ώρα περπάτημα καθημερινά.

Δ.Τ.