Γιώργος Καραϊβάζ: Προσπάθησαν κι απέτυχαν να τον δολοφονήσουν νωρίτερα; (video)

Είχαν προσπαθήσει ξανά οι δράστες τις τελευταίες τρεις μέρες πριν την δολοφονία να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ; Αυτό το σενάριο εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη δολοφονία του Καραϊβάζ. Και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου, ημέρα που τελικά εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Τα στοιχεία που δείχνουν πως ίσως η εκτέλεση Καραϊβάζ να γινόταν και νωρίτερα

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, βρίσκονται τα δρομολόγια του δημοσιογράφου που ενδεχομένως δείχνουν πως τις ημέρες πριν την δολοφονία, οι δράστες συνάντησαν «εμπόδια».

Αναλυτικά:

  • Τετάρτη, 7 Απριλίου

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε κανονικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όμως έκανε μια παράκαμψη, αφού πήρε από τη δουλειά τη σύζυγό του. Καθυστέρησαν χρονικά και επέστρεψαν στο σπίτι μαζί.

  • Πέμπτη, 8 Απριλίου

Λόγω της θεματολογίας της εκπομπής στην οποία εργάζονταν, ο δημοσιογράφος έφυγε μία ώρα νωρίτερα, στις 13:00 και έφτασε στο σπίτι του στις 13:30, ανατρέποντας και πάλι τον χρόνο που έψαχναν οι εκτελεστές του.

  • Παρασκευή, 9 Απριλίου

Την μοιραία -όπως αποδείχθηκε- εκείνη μέρα, ο άτυχος δημοσιογράφος έκανε κανονικά το δρομολόγιο ρουτίνας: Στις 14:20 έφτασε στο σπίτι του. Δε βρήκε να παρκάρει έξω ακριβώς από την πολυκατοικία, αφού στο πάρκινγκ είχε παρκάρει ο γιος του το καινούριο του αυτοκίνητο. Έξω από την πολυκατοικία, υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και αναγκάστηκε να φτάσει στο παρκάκι, περίπου 90 μέτρα μακριά.

Οι αστυνομικοί, επίσης, εξετάζουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα, συνεργοί των δύο δολοφόνων, να είχαν «πιάσει» με το αυτοκίνητό τους τον χώρο έξω από το σπίτι του, ώστε να τον εξαναγκάσουν να εκτεθεί περπατώντας για κάποια λεπτά μόνος του στον δρόμο, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους δύο εκτελεστές να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας…

Ψάχνουν… κοινά σημεία

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, γίνεται έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθούν ομοιότητες με άλλα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα, με κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, οι αστυνομικοί ερευνούν σε ποιες άλλες επιθέσεις έχουν υπάρξει χαριστικές βολές. Υπάρχει μία περίπτωση το 2018 στο Παλαιό Φάληρο, που μια πολυμελής ομάδα δραστών, πυροβόλησε έναν ποινικό αρκετές φορές και μετά επιχειρήθηκε η χαριστική βολή. Και στην εκτέλεση αυτή, είχε χρησιμοποιηθεί μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τη μηχανή, οι αστυνομικοί θα αρχίσουν μια έρευνα αν δεν αντληθεί στοιχείο από άλλη πληροφορία, προκειμένου να εντοπιστεί η μοτοσικλέτα. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μόνο το 2020 είχαν πωληθεί περίπου 800 τέτοια σκούτερ, τα μισά περίπου από αυτά, με παρόμοιο χρώμα.

Το σημαντικό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2018 δολοφονήθηκε ένας επιχειρηματίας με ποινική εμπλοκή, ο Βασίλης Στεφανάκος, στο Χαϊδάρι και το καλάσνικοφ των δραστών είχε βρεθεί πρόσφατα στη Βάρκιζα.

Είναι ενδεικτικό για την έρευνα με τις μοτοσικλέτες, ότι η μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες της δολοφονίας του Στεφανάκου, είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2019 μέσα σε χώρο με όμβρια ύδατα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Με πληροφορίες από: Star / Live News.

Πηγή: newsit.gr