Γιώργος Τράγκας: Τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής του χρήματος της αμύθητης περιουσίας

Όλο και περισσότερα άγνωστα σημεία της δαιδαλώδους διαδρομής του χρήματος που έχτισε την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, φωτίζει το πόρισμα των ελεγκτών της αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που ερευνούν την υπόθεση. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το σύνολο της περιουσίας του εκδότη και δημοσιογράφου, ξεπερνά κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια που είχε αρχικά εκτιμηθεί και προσεγγίζει ακόμη και τα 140 εκατομμύρια.

Εκτός από τα 17 ακίνητα – φιλέτα στις ακριβότερες περιοχές του πλανήτη και της Ελλάδας, τις ράβδους χρυσού που βρέθηκαν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα σε θυρίδα μεγάλης ξένης τράπεζας, καταθέσεις και θυρίδες σε άλλες τράπεζες, επιχειρήσεις, εταιρίες και αυτοκίνητα, στο στόχαστρο των ελέγχων έχουν μπει και μεγάλα τραπεζικά δάνεια που είχε λάβει ο Γιώργος Τράγκας. Κάποια από αυτά μάλιστα, αποπληρώθηκαν με την καταβολή μόνο του 1/3 της αξίας τους, ενώ τα υπόλοιπα ποσά χαρίστηκαν.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας έχουν μπει διευθυντικά στελέχη των τραπεζών που είχαν χορηγήσει αυτά τα δάνεια στον Γιώργο Τράγκα αλλά και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που ήταν να υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του λόγω της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Την εισαγγελική και φορολογική έρευνα περιπλέκει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι ο εκλιπών δήλωνε φορολογικός κάτοικος Μονακό. Ωστόσο, οι ελεγκτές έχουν βρει την άκρη του νήματος, που θα τους οδηγήσει στην έξοδο του λαβύρινθου.

Πηγή: ethnos.gr