Ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Αργοστόλι. με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και Πορεία προς το μνημείο στο ΞΕΝΙΑ   των εκτελεσθέντων ΕΑΜιτών  από τους Γερμανούς,

Ο γιορτασμός ξεκίνησε με ομιλία  της  Βάσως Βουτσινά πρόεδρου του Σωματείου του Νοσοκομείου, του  Δημ. Μαντζουράτου Προέδρου  της ΕΛΜΕ-ΚΙ και η κύρια ομιλία έγινε από τον Πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γ. Γαβρίλη. Στη συνέχεια κατέθεσαν λουλούδια  στην πλάκα που υπάρχει μέσα στο Εργατικό κέντρο με τα ονόματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ακολούθησε η Πορεία προς τον μνημείο ΕΑΜιτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ αναφέρθηκε στην εργατική πρωτομαγιά τονίζοντας ότι η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr