Γλυκά Νερά: Δολοφόνοι χωρίς ταυτότητα – Πώς αποστείρωσαν την μεζονέτα μετά το άγριο έγκλημα

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την στυγερή δολοφονία της Κάρολαϊν στο σπίτι που έμενε με τον σύζυγό της και την κορούλα τους, στα Γλυκά Νερά και οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών ακόμα δεν μπορούν να βρουν την παραμικρή λεπτομέρεια που θα δώσει ώθηση στις έρευνές τους.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν επιφορτιστεί να ρίξουν άπλετο «φως» στην υπόθεση, βρίσκονται μπροστά σε ένα ανυπέρβλητο τείχος. Τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους είναι ελάχιστα. Τα ευρήματα του γενετικού υλικού αλλά και των αποτυπωμάτων από τον πρώτο κύκλο των αποτελεσμάτων που έχουν βγει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποφέρει ούτε ένα αξιοποιήσιμο στοιχείο, ενώ την ίδια ώρα οι κάμερες από κλειστά κυκλώματα των σπιτιών κι όχι μόνο δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

Στο… σκοτάδι οι έρευνες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο 32χρονος πιλότος που κλήθηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να αναγνωρίσει βάσει φωτογραφιών αλλά και ηλεκτρονικού σκίτσου που δημιούργησαν οι ειδικοί της αστυνομίας, δεν κατέληξε με απόλυτη σιγουριά στον άνθρωπο που φέρεται να ηγήθηκε της δολοφονικής εισβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της Κάρολαϊν που έχει περιγράψει ως αρχηγό της τριάδας των ληστών ένα άτομο με ύψος γύρω στο 1,7 μέτρα και εύσωμο, είδε περίπου 300 φωτογραφίες. Από αυτές αλλά και από τις περιγραφές που έδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς που δημιούργησαν το ηλεκτρονικό σκίτσο, κατέληξε μεταξύ 5-10 ατόμων. Παρόλα αυτά για κανέναν από τους παραπάνω δεν ήταν απολύτως σίγουρος ότι συμμετείχε στην δολοφονία της αγαπημένης του γυναίκας, καθώς μίλησε για ομοιότητες που έφταναν στο 80% κι όχι σε ταυτοποίηση.

Γλυκά Νερά

Ναι μεν αλλά η ληστεία στο Αλεποχώρι

Όσον αφορά τώρα στη ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί το 2018 στο Αλεποχώρι, στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου πιλότου και παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη, αν και παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με αυτή των Γλυκών Νερών οι αστυνομικοί ακόμα δεν έχουν τα ικανά στοιχεία για να τις συνδέσουν μεταξύ τους. Το βασικότερο από αυτό είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν εάν η σύνθεση που μπήκε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, είναι ακριβώς η ίδια με αυτή στο Αλεποχώρι. Κι αυτό γιατί οι ληστρικές ομάδες δεν πραγματοποιούν πάντα τις επιχειρήσεις τους με τον ίδιο αριθμό και τα ίδια μέλη, καθώς λειτουργούν με γνώμονα τις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησής τους και αναπροσαρμόζουν το team τους.

Έτσι οι αστυνομικοί έχουν επιδοθεί προς το παρόν στο κυνήγι των ληστών χωρίς ταυτότητα: Στην τριάδα των κακοποιών που κατάφεραν να σβήσουν όλα τα ίχνη τους και να φύγουν από την μεζονέτα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι είτε καλύπτοντας όλα τα σημεία του σώματός τους που θα μπορούσαν να τους προδώσουν ή παρέμειναν μέσα σε αυτό για αρκετή ώρα παρότι πήραν τα χρήματα, προκειμένου να αποστειρώσουν όλους τους χώρους.

«Καθάρισμα»

Το γεγονός ότι ο 32χρονος πιλότος ήταν δεμένος πολύ σφιχτά στη σοφίτα της μεζονέτας των Γλυκών Νερών, είχε σαν αποτέλεσμα ο σύζυγος της Κάρολαϊν να χάσει για κάποιες στιγμές τις αισθήσεις του, όποτε οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να παρέμειναν για περισσότερη ώρα στη στο σπίτι. Αφού πήραν τα χρήματα από το επιτραπέζιο παιχνίδι στη συνέχεια καθάρισαν τη σοφίτα αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησαν μέσα στο σπίτι. Μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν προτιμάται από ληστές που εισβάλλουν σε σπίτια, καθώς μετά την αρπαγή χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων θέλουν να εξαφανιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Γλυκά Νερά

Ωστόσο η παραπάνω ενέργεια δεν ήταν η μοναδική για την οποία διέθεσαν πολύ χρόνο οι δράστες. Όπως έχει αποκαλυφθεί το ίδιο συνέβη και με τις κάμερες ασφαλείας τις οποίες αντί να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν μαζί τους, αποφάσισαν να ξοδέψουν αρκετό χρόνο αφαιρώντας από αυτές τις κάρτες μνήμης.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης.

Πηγή: newsit.gr