Γλυκά Νερά: Εξελίξεις για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Τι υποστηρίζει παιδοψυχίατρος

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, της κόρης της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού έχει δοθεί στους γονείς της Καρολάιν και μένει μαζί τους στην Αλόννησο. Οι γονείς του συζυγοκτόνου, όμως, έχουν συχνή επαφή με τη μικρή.

Κατά την τελευταία δικάσιμο για την επιμέλεια, οι γονείς της δολοφονηθείσας κατέθεσαν στο δικαστήριο μία πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχίατρου, που επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο το παιδί να περνά όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο με το περιβάλλον του 33χρονου προφυλακισθέντα.

Κατά τις πληροφορίες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, στην πραγματογνωμοσύνη, που δεν ήταν υποχρεωμένοι να προσκομίσουν οι γονείς της θανούσης, αναφέρεται πως πρέπει να μειωθούν οι ώρες επικοινωνίας και γενικά οι επαφές του παιδιού με το περιβάλλον του δράστη.

Όπως εξηγεί ο ειδικός, αυτή η επικοινωνία αναμένεται να προκαλέσει σοβαρό στρες και άγχος και η μικρή δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί. Τονίζεται, ωστόσο, πως μετά από κάποια ηλικία, η απόφαση μπορεί να επανεξεταστεί.

Τονίζεται πως το δικαστήριο θα είναι αυτό το οποίο θα αποφασίσει, τελικώς, για το ποιος και με ποιους όρους θα λάβει την οριστική επιμέλεια του παιδιού και για το εάν θα γίνει δεκτή η πραγματογνωμοσύνη.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε περίπου δύο μήνες.

Πηγή: pronews.gr