Γλυκά Νερά: Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας έχουν γίνει το παρελθόν, οι επικοινωνίες, επαφές, δηλώσεις της γυναίκας που δήλωνε ψυχολόγος και είχε απευθυνθεί σε αυτή η 20χρονη Καρολάιν προκειμένου να βοηθηθεί ψυχολογικά.

Αφορμές αυτής της έρευνας για τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αποτέλεσαν η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που ζητά να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά και έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», της οποίας φέρεται να ήταν μέλος η «ψυχολόγος», αλλά αποβλήθηκε καθώς είχε εμφανιστεί ως μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν, όπως υποστηρίζουν, πως ήταν μαία απόφοιτος ΤΕΙ.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 17 Απριλίου 2018, αποτελεί εξέλιξη που έχει ενδιαφέρον για τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας, ωστόσο αναφέρουν πως πρέπει να δουν τις προεκτάσεις της, σίγουρα θα ερευνηθεί, αλλά κυρίως εστιάζουν στην επεξεργασία των σημαντικών στοιχείων που έχουν ήδη συλλέξει και αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η φερόμενη ως ψυχολόγος είχε καταθέσει στην Αστυνομία σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, καθώς είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού και την οικονομική του κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως η «ψυχολόγος» σε πρόσφατες έντυπες και τηλεοπτικές συνεντεύξεις της είχε αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες των συνεδριών της με την Καρολάιν, κάτι που σύμφωνα με ψυχολόγους αποτελούσε ενέργεια μη τήρησης του ιατρικού απορρήτου. «Μου είχε πει τα πάντα, μιλούσε για την ευτυχία της.

Ηθελε να φτιάξει το σπίτι της, να στεγάσει την ευτυχία της. Τα έλεγε τα όνειρά της. Μην ανοίγεσαι τόσο πολύ, της έλεγα, ο κόσμος δεν είναι όλος καλός. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν με το παιδάκι τους και όλα έγιναν αιφνιδιαστικά. Πρέπει να τους παρακολουθούσαν και κάτι να ήξεραν. Κατά τη γνώμη μου δεν μπήκαν τυχαία μέσα», είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξή της η φερόμενη ψυχολόγος.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για περισσότερα χρήματα και σε αυτό το πλαίσιο θα ερευνήσουν αν η φερόμενη ψυχολόγος με κάποιο τρόπο είχε δώσει άθελά της σχετικές πληροφορίες που μπορεί να κατέληξαν στους αδίστακτους δράστες. Μπορεί να ανεβαίνει λίγο το μικρό ποσοστό της ενδεχόμενης εσωτερικής πληροφόρησης αλλά ακόμη οι αστυνομικοί προκρίνουν αυτό της τυχαίας επιλογής της μεζονέτας του ζευγαριού.

Στο έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» επισημαίνεται πως έπειτα από έρευνα της εν λόγω αδελφότητας αποδείχθηκε πως η Ε.Μ. είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδας και Ρουμανίας, προσθέτοντας πως είναι απόφοιτος ΤΕΙ με ειδίκευση μαίας. Τονίζεται ακόμη ότι παρείχε ιατρικές συμβουλές όλων των ειδικοτήτων, ενώ στερείτο του δικαιώματος της ακριβούς και πλήρους γνώσεως των θεμάτων αυτών, γεγονός που, όπως αναφέρεται, την καθιστούσε επικίνδυνη.

Επίσης γνωστοποιείται η αποβολή της από την αδελφότητα, καθώς, όπως τονίζεται, «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της “Μεγάλης Στοάς” ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου, σπουδάσασα σε πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια Γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Είχε προηγηθεί η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων που ζητούσε από τη φερόμενη ψυχολόγο να καταθέσει το πτυχίο ΑΕΙ και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από το βιογραφικό της φερόμενης ψυχολόγου σε διάφορες ιατρικές ιστοσελίδες δεν προέκυπταν οι απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών, σύμφωνα με ψυχολόγους, παρά μόνο κάποια διαδικτυακά σεμινάρια. «Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους», αναφέρει στην επιστολή του ο ΣΕΨ.

Η Ε.Μ. απαντά μέσω της δικηγόρου πως δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, η δικηγορική εταιρία που την εκπροσωπεί υποστηρίζει πως θα απέχουν από δηλώσεις για την υπόθεση για τρεις λόγους, που αφορούν τον Κώδικα Περί Δικηγόρων, το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου