Γλυκά Νερά: Η σοκαριστική περιγραφή του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ανέβηκα πάνω στην Καρολάιν και την πίεσα με το μαξιλάρι

Τις σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο  αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν πριν από έναν χρόνο στα Γλυκά Νερά παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου ο προκλητικός γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Κατάλαβα ότι είναι νεκρή από τους σφυγμούς και από ότι ήταν ανοιχτά τα μάτια της. Είχε αιμάτωμα. Άρχισα να κλαίω. Να κινούμαι πάνω κάτω στο δωμάτιο. Ακολούθησαν χαοτικές στιγμές. Τραβάω τα μαλλιά μου. Κλαίω, περπατάω πάνω στο δωμάτιο. Είμαι σε πλήρη σύγχυση και διάλυση» ειπε ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος, υποστηρίζοντας ότι ήταν μία κανονική ημέρα αλλά κάτι άλλαξε τη φυσιολογική ροή, με αφορμή τη Λυδία.

«Στο άνοιγμα της πόρτας δεν κατάλαβε κάτι. Όταν κάθισα στο κρεβάτι δίπλα της το κατάλαβε. Κινήθηκε, γύρισε το κεφάλι. Πήγα να την πάρω αγκαλιά για να δείξω ότι τελείωσε. Πήγε να τιναχθεί και με τον αριστερό αγκώνα αντέδρασε, τύπου «μη με αγκαλιάζεις». Κατάλαβα ότι δεν ήταν θετική. Σαν να λέει «πάλι ήρθες;». Πίστευα ότι θα της είχε περάσει».

Πρόεδρος: Το είχατε δεδομένο ότι έχει αλλάξει κάτι στην ψυχολογία της;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το θεωρούσα το ποιο πιθανό και το ήλπιζα.
Πρόεδρος: Εγώ σας ρωτώ για αν το είχατε δεδομένο. Τι άλλαξε από τις προηγούμενες φορές;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σε όλα τα περιστατικά βίας που είχαν συμβεί μετά από λίγο ηρεμούσε.
Πρόεδρος: Τι ακολούθησε; Σας είπε κάτι;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γύρισε με κοίταξε, είπε «φύγε» και «μη μου φέρεις τη μικρή». Εγώ της είπα «αγάπη μου..»
Πρόεδρος: Το «αγάπη μου» δε δηλώνει βρασμώ ψυχικής οργής.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όσο πιο έντονα έκανε κινήσεις «φύγε», η πρώτη μου κίνηση δεν θα ήταν να την πιάσω απότομα. Αρχικά πήγα να την αγκαλιάσω.
Πρόεδρος: Χρησιμοποιήσατε και τον κορμό σας;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ναι. Μετά το πρώτο χτύπημα ανέβηκα και στο κρεβάτι πάνω της.
Πρόεδρος: Γιατί ανεβήκατε πάνω της;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έτσι όπως χτυπιόταν προσπαθούσα να την αγκαλιάσω. Μην προσπαθείτε να βρείτε ιδιαίτερη λογική εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να της πως «χτύπησες τη μικρή».
Πρόεδρος: Ναι αλλά όταν τη χτύπησατε εσείς φύγατε, δεν είπατε κάτι. Είχαν περάσει 2,5 ώρες.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Εκείνη την ώρα είχα ένα κράμα θυμού, θλίψης και στενοχώριας. Δεν υπάρχει ένας φόβος για το παιδί.
Πρόεδρος: Υπήρχε συμπεριφορά της μάνας μέχρι εκείνη την ημέρα που να σας φόβισε για το παιδί;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όχι ήταν η πρώτη φορά, που το ξέσπασμα της αυτό επηρέασε και το παιδί.
Πρόεδρος: Το άθελα της δίνει άλλη βαρύτητα στην πράξη σας
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν το πήρε και το χτύπησε, θα αντιδρούσα αλλιώς, ήθελα να κατευνάσω τα πνεύματα. Ήθελα να ηρεμήσει.
Πρόεδρος: Πως θα ηρεμούσε ενώ ήσασταν από πάνω της;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η συγκεκριμένη φορά ήταν η εξαίρεση
Πρόεδρος: Η εξαίρεση που αφαιρεί τη ζωή
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: (Με λυγμούς) το ξέρω. Ίσως έφτασα στα όρια μου. Από τις 1.000.000 την 1.000.001 αντέδρασα έτσι.
Πρόεδρος: Ποτέ νιώσατε εκτός ελέγχου;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όταν με έδιωχνε ενώ της έλεγα «κατάλαβες τι έκανες; Χτύπησες το παιδί».
Πρόεδρος: Το είχε κάνει άλλες τρεις φορές όταν ανεβήκατε ξανά και σας έδιωχνε.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Στο μυαλό μου το θολωμένο δεν περίμενε ότι μετά από τόσες ώρες… περίμενα ότι θα δω μια φυσιολογική αντίδραση. Αντί της αντίδρασης που περίμενα, κάτι έστω προς το θετικό από μέρους της, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Δεν υπήρχε σκοπός

Συνεχίζοντας την περιγραφή την ώρα του φόνου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Καρολάιν. Όπως είπε, εκείνη τον έβριζε και τότε αυτός πήρε το μαξιλάρι και το έβαλε στο κεφάλι της.
«Ανέβηκα πάνω της για να μη μπορεί με ευκολία να με χτυπήσει. Της έλεγα σε παρακαλώ ηρέμησε, χτύπησες το παιδί. Μετά από αυτό το χάος. Την πίεσα με το πρόσωπο στο μαξιλάρι. Πήγαινε να μου φωνάξει. Στα πρώτα δευτερόλεπτα το κεφάλι της δεν είναι προς το στρώμα. Έλεγε «σήκω, παράτα με, φυγε». Δε θέλω να πω χειρότερα. Κάποιες από τις κοινές βρισιές. Μετά πήρα το μαξιλάρι μου και το χρησιμοποίησα πάνω στο κεφάλι της. Δεν υπήρχε σκοπός εκείνη τη στιγμή. Δεν υπήρχε λογική. Μέσα στο μυαλό μου εκείνη την ώρα… δε μπορώ ακόμα να το εξηγήσω» ανέφερε.

Πρόεδρος: Έγινε κάτι που σας ανέβασε την ένταση;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η αντίδραση της
Πρόεδρος: Τι θα έπρεπε να κάνει;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καλά έκανε. Εγώ περιγράφω τι έγινε. Ήταν τόσο θολωμένο το μυαλό μου. Με ρωτάτε τι προσπαθούσα να επιτύχω πιέζοντας το κεφάλι της γυναίκας μου με το μαξιλάρι και λέγοντας «μη ξαναχτυπήσεις τη μικρή».
Πρόεδρος: Δεν καταλαβαίνατε τι θα προκαλέσετε με το μαξιλάρι; Αναφερθήκατε σε ένα πλάσμα που λατρεύατε σα να είναι παρούσα.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ακόμα τη λατρεύω. Ψάχνω να βρω λογική σε ένα σημείο που δεν υπάρχει.
Πρόεδρος: Εκείνη τη στιγμή δε σκεφτήκατε τον έρωτα σας για την κοπέλα; Δεν είχατε περίστροφο. Είναι η γυναίκα των ονείρων σας.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δε σκέφτηκα κάτι με καθαρό μυαλό. Είχα μια έκρηξη χωρίς λογική.
Πρόεδρος: Εσείς θεωρείτε ότι αυτά που μας είπατε είναι τόσο σοβαρά και τόσο σπουδαία για να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στο έγκλημα;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αυτό που λέω είναι αυτό που έγινε.

«Κατάλαβα ότι είναι νεκρή από τους σφυγμούς και από ότι ήταν ανοιχτά τα μάτια της. Είχε αιμάτωμα. Άρχισα να κλαίω. Να κινούμαι πάνω κάτω στο δωμάτιο. Ακολούθησαν χαοτικές στιγμές. Τραβάω τα μαλλιά μου. Κλαίω, περπατάω πάνω στο δωμάτιο. Είμαι σε πλήρη σύγχυση και διάλυση. Αυτό διαρκεί κάποια λεπτά. Η πρώτη κίνηση ήταν να κατέβω τρέχοντας κάτω να δω ότι η μικρή κοιμάται καλά στον καναπέ. Είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Έτρεξα ξανά επάνω γιατί δε μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έγινε.

Τι προηγήθηκε και έφερε την ένταση
Όπως είπε ο κατηγορούμενος εκείνη την ημέρα γύρισαν σπίτι και άρχισαν να ετοιμάζουν το φαγητό της μικρής Λυδίας. Μπαίνοντας στο σπίτι όμως έπεσαν κάποια ρούχα που κρατούσε το ζευγάρι στα χέρια του, και εκείνη τη στιγμή η μικρή πήγε να πέσει. Ο Μπάμπης την έπιασε άγαρμπα για να μην πέσει και η μικρή άρχισε να κλαίει.
«Ήρθε η Κάρολαιν και μου λέει γιατί έκλαψε; Της λέω δεν έπεσε αλλά τρόμαξε»
«Όχι δώσε μου τη να την ηρεμήσω» μου είπε. «Αυτό ήταν το συμβάν. Μετά νευρίασε και μου λέει κάνε ότι νομίζεις εγώ πάω πάνω να κοιμηθώ»

Πρόεδρος: Μέχρι εδώ εγώ δε βλέπω κάποια ιδιαίτερη ένταση δεν είναι σοβαρά τα πράγματα.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ξέρω τι θα έρθει, τι ξέσπασμα έρχεται το γνώριζα. Αυτό το περιστατικό που σας περιγράψω μπορεί να έχει συμβεί άλλες 100 φορές. Κανονικά θα καθόμουν κάτω, θα ταϊζα τη μικρούλα και έπειτα από κάποια ώρα θα ηρεμούσε.
Πρόεδρος: Εκείνο το βράδυ τι έγινε;

Μαρτυρας: Ανέβηκε στο δωμάτιο. Άφησα λίγο χρόνο και μου έστειλε μήνυμα «you stupid». Μου έστειλε μετά δεύτερο μήνυμα «μη μου τη φέρεις πάνω, μη μου την αφήσεις το πρωί». Θεώρησα ότι μου έστειλε ένα μήνυμα να με πληγώσει.
Πρόεδρος: Την είχε πειράξει που δεν της δώσατε το παιδί να το ηρεμήσει;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ναι. Την είχε νευριάσει. Θα έπρεπε στις 12 το βράδυ – τώρα που το σκέφτομαι βέβαια- να ζητήσω από συνάδελφο να με καλύψει και να μη πάω στη δουλειά.

Όπως είπε συνεχίζοντας την απολογία του, ανέβηκε κατά τις 12 μαζί με την μικρή για να κοιμηθούν όλοι μαζί αλλά εκείνη αρνήθηκε και τους είπε να φύγουν.

 

«Το πρωί έχω πτήση» είπε ο Μπάμπης
«Δεν με νοιάζει» φέρεται να τού είπε η Καρολάιν.

«Έπειτα ανέβηκα με τη μικρή άλλες δυο φορές. Και η χρονική απόσταση ήταν περίπου μισή με μια ώρα. Ανεβήκαμε και έβαλα τη μικρή στο κρεβάτι. Πήγα να ανέβω κι εγώ. Αυτό την εξόργισε. Ήξερα ότι δεν έχει περάσει ο θυμός αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να ανέβουμε. Άρχισε να μου φωνάζει «Σου είπα να μη τη φέρεις». Μου είπε βρισιές αλλά δεν έχουν σημασία» ανέφερε με την Πρόεδρο να ρωτά: «Δεν είχαν σημασία για εσάς οι βρισιές δηλαδή;»

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Για την ψυχολογία μου ναι, αλλά δε θέλω να μιλάω άσχημα. Αν ξέρατε πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι για μένα. Μου φώναζε και έβρισε και πάνω στην ένταση της στιγμής αφού μου έχει πει φωναχτά «Δε με νοιάζει, παρτην από εδώ, Αϊ στο διάολο».
Πρόεδρος: Τι διάρκεια είχε το επεισόδιο;
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πέντε λεπτά. Μας είπε να φύγουμε και ότι δεν μας θέλει μαζί της.

Πηγή: ethnos.gr