Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει η έκθεση για τη μικρή Λυδία – Στο επίκεντρο η απόφαση για την επιμέλεια

Η οικογένεια του θύματος επιθυμεί η επιμέλεια του μωρού να δοθεί αποκλειστικά σε αυτήν – Τι αναφέρουν στην αίτησή τους οι γονείς του δολοφόνου της Καρολάιν

Ο33χρονος πιλότος, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά, βρίσκεται ήδη στη φυλακή, προσωρινά κρατούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 20χρονης Καρολάιν. Έτσι το νομικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, ως προς την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, η οποία αναμένεται το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, η οικογένεια του θύματος επιθυμεί η επιμέλεια του μωρού να δοθεί αποκλειστικά σε αυτήν και κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε: «Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από μητέρα Καρολάιν. πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι  η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας».

Οι δύο οικογένειες για τη Λυδία

Σε ερώτημα για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, ο κ. Χαρμάνης είπε πως υπάρχει επικοινωνία και καλή διάθεση ανάμεσά τους, ωστόσο υπάρχει διάσταση απόψεων για την επιμέλεια του παιδιού.

Οπως έγινε γνωστό, οι γονείς του πιλότου ζητούν να δοθεί από κοινού επιμέλεια και στις δύο οικογένειες. Στη δική τους αίτηση, που κατέθεσαν μέσω του δικηγόρου Γιάννη Κώτσου, αναφέρουν πως το συμφέρον του παιδιού «εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών».

Ζητώντας το κοριτσάκι να διαμένει έξι μήνες στην Αθήνα και έξι μήνες στην Αλόννησο, αναφέρουν πως «η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της» ενώ σημειώνουν πως «η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνο μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της Καρολάιν, κ. Χαρμάνη, πάντως, η μητέρα του 33χρονου πιλότου δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις μαζί του: «Πρώτη φορά μπόρεσε να πάρει αγκαλιά το μωρό την ημέρα του φόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς του συζυγοκτόνου ζητούν επιμέλεια του παιδιού Οκτώβρη με Απρίλη

Να ασκήσουν από κοινού την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, μαζί με τους γονείς της Καρολάιν, ζητούν οι γονείς του 32χρονου προφυλακισμένου πιλότου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος, οι οικογένειες θύτη και θύματος έχουν «καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν», με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την αίτηση η οικογένεια ζητεί να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας του παιδιού, το οποίο θα μπορεί να διαμένει από Οκτώβριο έως Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του 32χρονου και το υπόλοιπο της χρονιάς με την οικογένεια της Καρολάιν στην Αλόννησο.

Οι γονείς του πιλότου θεωρούν βέβαιο ότι «θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητος της ΛΥΔΙΑΣ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη ΛΥΔΙΑ και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

H απολογία

Σε ό,τι αφορά την απολογία του κατηγορουμένου, ο πιλότος δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για τις στιγμές του φόνου και αμέσως μετά, όπως το πότε αφαίρεσε την κάρτα SIM, γεγονός που είναι κρίσιμο, αφού η τελευταία εγγραφή ήταν στις 1:19, πολύ πριν από το φόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: «Η κάμερα κατέγραφε σε 24ωρη βάση και δεν είχαμε ενεργοποιήσει ποτέ τον ανιχνευτή κίνησης στο χώρο. Για να υπάρχει σύνδεση με την κάμερα έπρεπε να υπάρχει κάποια σύνδεση χρήστη με την κάμερα. Εφόσον δεν υπήρξε κάποια ενέργεια από κάποιον χρήστη, είναι λογικό η κάμερα να μην καταχωρίσει τίποτα μετά την 1.19, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κάρτα αφαιρέθηκε σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου».

Σχολιάζοντας τη χρήση κινητού μετά το έγκλημα, κίνηση που αποτέλεσε και ένα από τα στοιχεία που τον «πρόδωσαν», ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε: «Το κινητό απλά το είχα πάνω μου χωρίς αυτή η κίνηση να εξυπηρετεί κάτι. Ο λόγος που μπήκα στα mail μου ήταν γιατί μου είχε έρθει ένα mail από τη σύζυγό μου, το οποίο ήταν το mail με το περιεχόμενο “you are stupid”».

Πηγή: ethnos.gr