Γρεβενά: Νεκροί και οι τρεις εργαζόμενοι από την ισχυρότατη έκρηξη-Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία ΕΛΤΕΚ με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος.

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία.

Και προσθέτει: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Η έκρηξη στα Γρεβενά που προκάλεσε σοκ…

Θυμίζουμε πως η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8:20 το πρωί της Δευτέρας, 21.03.2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες την ώρα του περιστατικού οι τρεις εργαζόμενοι που αγνοούνταν -και τελικά βρέθηκαν νεκροί- όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι τους, βρίσκονταν μέσα ή κοντά στη μονάδα παραγωγής. Από την έκρηξη το κτίριο εξαϋλώθηκε ενώ ολόκληρες τσιμεντοκολώνες που το στήριζαν εκτοξεύτηκαν σε απόσταση έως και τετρακοσίων μέτρων.

Νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, ανήκουν στους εργαζομένους…

Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, σε αρκετή απόσταση από το σημείο της έκρηξης εκτός από χαλάσματα, μπετόν και σίδερα εντόπισαν ανθρώπινα μέλη που ανήκουν στους τρεις αγνοούμενους που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πηγή: newsit.gr