Γυναίκα 40 ετών από το Μαρούσι το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα! Νοσηλεύεται στο Αττικόν

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν. Στην Θεσσαλονίκη τα άλλα δυο κρούσματα. Κλειστό για 14 ημέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης.

Μια γυναίκα 40 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας αυτή την φορά στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού.

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Κλειστό για 14 ημέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Πηγή: newsit.gr