Γυναίκα δεν κοιμόταν με τον 61χρονο άντρα της γιατί τα δάχτυλα του σάπιζαν και έπεφταν στον ύπνο (φωτό)

Ο 61χρονος Σάιμον Τσάρλσγουρθ χρειάστηκε να νοσηλευτεί βαριά άρρωστος με γρίπη, πνευμονία και σηψαιμία. Έμεινε 10 μέρες σε τεχνητό κώμα και ακόμα τέσσερις βδομάδες στην εντατική, με τους γιατρούς να μάχονται να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όταν τελικά βγήκε από το νοσοκομείο, ξεκίνησε ένας διαφορετικός εφιάλτης. Για τους επόμενους 18 μήνες, τα δάχτυλα των ποδιών του μαύρισαν, σάπισαν κι έπεσαν από τα πόδια του

«Η γυναίκα μου αρνούνταν να κοιμηθεί μαζί  μου γιατί δεν ήθελε να ξυπνήσει με ένα από τα κομμένα μου δάχτυλα δίπλα της» λέει ο άντρας στην WalesOnine.

«Κάποια έπεφταν στο χέρι μου ενώ έβαζα αντισηπτικό, κάποια στο κρεβάτι, αλλά το χειρότερο κάποια κόβονταν ενώ έκανα ντους» περιγράφει ο 61χρονος.

Όταν ο Σάιμον συνήλθε από το κώμα θυμάται να αναρωτιέται ποιος έβαψε τα δάχτυλα των ποδιών του μαύρα και γιατί.

«Κάποια στιγμή η πίεσή μου είχε πέσει πολύ και οι γιατροί μού χορήγησαν φάρμακα για να την ανεβάσουν, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αίμα να φτάσει απότομα στα άκρα καταστρέφοντας κάποια αγγεία και να προκληθεί κάτι σαν κρυοπαγήματα» εξηγεί ο άντρας.

«Το πέσιμο των δαχτύλων ήταν αρκετά επώδυνο» λέει ο Σάιμον. «Κάθε μέρα έκανα μπάνιο και μετά έβαζα αντισηπτικό για να αποφύγω τις μολύνσεις. Το πρώτο δάχτυλο έφυγε ενώ το έτριβα με φάρμακο» λέει ο άντρας.

«Το τελευταίο δάχτυλο κόπηκε 18 μήνες μετά» εξηγεί ο 61χρονος.  «Οι γιατροί μου πρότειναν να ακρωτηριαστώ, αλλά δεν το ήθελα καθώς ήξερα ότι θα επηρέαζε πολύ το βάδισμά μου» λέει ο Σάιμον.

Τον επόμενο μήνα, έχει προγραμματιστεί να κάνει μια επανορθωτική χειρουργική επέμβαση, εάν το επιτρέψει η πανδημία κορωνοϊού.

Πηγή: pronews.gr