Επιτέλους, το… δράμα του Brexit φτάνει στο τέλος του! Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο και να καταλήξουν σε συμφωνία για το πως θα γίνει το «διαζύγιο» στις 31 Οκτωβρίου!

Στο… παρά ένα της Συνόδου Κορυφής, Βρετανία και Ε.Ε. κατάφεραν να τα βρουν και την ύστατη ώρα, φαίνεται, πως το εφιαλτικό σενάριο του no deal Brexit δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Τη συμφωνία ανακοίνωσαν τόσο ο (απερχόμενος) πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και συμφωνία! Και την έχουμε! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη τόσο για την Ε.Ε. όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι απόδειξη της δέσμευσής μας βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στηρίξει τη συμφωνία» έγραψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Jean-Claude Juncker

@JunckerEU

🇪🇺🤝🇬🇧 Where there is a will, there is a – we have one! It’s a fair and balanced agreement for the EU and the UK and it is testament to our commitment to find solutions. I recommend that endorses this deal.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
3.656 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τη συμφωνία για το Brexit ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τη βρετανική Βουλή να την υπερψηφίσει.

«Έχουμε μια σπουδαία συμφωνία, που μας δίνει πίσω τον έλεγχο, τώρα η Βουλή πρέπει να κάνει πράξη το Brexit το Σάββατο (σ.σ. όταν θα γίνει η ψηφοφορία) ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άλλες προτεραιότητες όπως το κόστος ζωής, τον NHS (σ.σ. το βρετανικό σύστημα Υγείας), την εγκληματικότητα και το περιβάλλον μας» έγραψε ο Τζόνσον.

Boris Johnson

@BorisJohnson

We’ve got a great new deal that takes back control — now Parliament should get Brexit done on Saturday so we can move on to other priorities like the cost of living, the NHS, violent crime and our environment

4.902 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πηγή: newsit.gr