Με χιούμορ απαντά ο Άκης Τσελέντης στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμου Παπαδόπουλου αποκαλώντας τον Ραφαέλα Καρρά της σεισμολογίας. Ο κ. Τσελέντης με post του στο facebook αναφέρει σκωπτικά ότι ότι δέχεται προτάσεις λόγω εορτών και από διάφορα νυχτερινά κέντρα σε όλη την Επικράτεια να τραγουδήσω- άλλωστε ως Raffaella Karra έχω μεγάλη ζήτηση, και πρέπει να συντονίσω τις εμφανίσεις μου”.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ«Με το αγαπημένο τραγούδι, A far l' amore comincia tu, της Raffaella Karra»Η επιλογή του συγκεκριμένου…

Posted by Akis Tselentis on Thursday, December 1, 2022

«Καρφιά» Παπαδόπουλου σε Τσελέντη: Έχουμε μία σεισμολογική Ραφαέλα Καρά

«Καρφιά» για τον Άκη Τσελέντη και την δήλωσή του για την περιοχή των Αλκυονίδων, άφησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα, με αφορμή τον σεισμό στην Εύβοια. Χωρίς να τον κατονομάζει, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ως «σεισμολογική Ραφαέλα Καρά», σχολιάζοντας την δήλωσή του ότι «με τις Αλκυονίδες πραγματικά έχω χάσει τον ύπνο μου, γιατί έχει μαζέψει πάρα πολύ σεισμική ενέργεια».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mega, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Άκη Τσελέντη. «Δεν είναι κακό να ανησυχούμε για τις Αλκυονίδες, είναι κακό να λέμε ότι ανησυχούμε και ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο από αυτά που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Δεύτερον, είναι κακό αν ανησυχούμε και το λέμε δημόσια, χωρίς καμία προηγούμενη επιστημονική συζήτηση, μέσα σε φορείς που μπορεί να συζητηθεί, όταν έχουμε ανοιχτή την πληγή στη διεγερμένη περιοχή της Εύβοιας που βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Αττική», είπε αρχικά ο γνωστός σεισμολόγος.

Και συνέχισε, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Άκη Τσελέντη: «Είμαι παλιός και θυμάμαι την Ραφαέλα Καρά. Μια θαυμάσια, ωραία, ψηλή, ξανθιά, εντυπωσιακή τραγουδίστρια. Είχε βγάλει ένα ποτ-πουρί με όλα τα “όπλα” της τα τραγουδιστικά. Τώρα, λοιπόν, έχουμε μια σεισμολογική Ραφαέλα Καρά, που βάζει μέσα στο καλάθι του ποτ-πουρί όλα τα όπλα τα επιστημονικά, για να μπορέσουμε να πούμε το γνωστό – το γνωρίζουμε όλοι- σε ακατάλληλο χρόνο».

«Γίνεται αστείο από μια πλευρά. Είδα τις αντιδράσεις από τα ίδια τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει μέσο που να μην με κάλεσε να πω ακριβώς αυτό που λέω τώρα και σε εσάς. Μου είπαν όλοι ότι έχουμε κατακλυστεί από τηλεφωνήματα ακροατών, τηλεθεατών, αναγνωστών γι’ αυτό το πράγμα. Εντελώς άκαιρη στιγμή να πούμε αυτό που είπαμε. Θα υπάρχει και συνέχεια σήμερα, επ’ αυτού. Πώς το λες αυτό έτσι άκριτα;», πρόσθεσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τι είπε για τον σεισμό στην Εύβοια
Κληθείς να μιλήσει για τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιστήμονες, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η περιοχή είναι άγνωστη για τους σεισμολόγους. Υπογράμμισε, επίσης, ότι θα έπρεπε να είχε προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα το γεγονός πως ήδη από τις 25 Οκτωβρίου είχαν εκδηλωθεί προσεισμικά φαινόμενα. Χρειάζεται υπομονή, οι ειδικοί αναλύουν τα στοιχεία, σημείωσε.

«Ήταν βιαστική τοποθέτηση ότι ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος. Επιμένω ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην έχουμε τόσο μεγάλη βεβαιότητα. Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα έχουν εγγενώς την αβεβαιότητα και χρειάζεται προσοχή. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6 Ρίχτερ, διότι όλοι έχουμε πει και αυτό είναι σωστό ότι είναι σχεδόν μία άγνωστη περιοχή. Τώρα αρχίζουμε να την μαθαίνουμε, τώρα “τρέχει” η καταγραφή των σεισμών, από την οποία μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμες πληροφορίες, διότι αφενός δεν υπάρχει στην επιφάνεια εκδήλωση του ρήγματος και αφετέρου δεν έχουμε καταγεγραμμένο ιστορικό στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Και συμπλήρωσε πως «είναι μία αμέλεια της επιστημονικής κοινότητας – και βάζω και τον εαυτό μου μέσα – ότι δεν δώσαμε προσοχή, να πούμε γιατί κουνάει συνεχώς από τις 25 Οκτωβρίου και ύστερα; Αποδεικνύεται ότι ήταν μίαπροσεισμική ακολουθία, όπως ήταν και πέρυσι στο Αρκαλοχώρι. Επί σχεδόν 4 μήνες κουνούσε συνέχεια και κατέληξε σε σεισμό 6 Ρίχτερ».

πηγή enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΜίνι συνέντευξη με την δικηγόρο Πέρυ Ξυδιά : Για τους νέους επαγγελματίες και τους πολιτικοποιημένους η παράταξη Ανουσάκη είναι ουσιαστικά μονόδρομος
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Κλικ στο πριν και το μετά του κλειστού γυμναστηρίου “Αντώνης Τρίτσης” (εικόνες)