Η Eurobank βράβευσε τους αριστούχους μαθητές της Κεφαλονιάς

Τους 56αριστούχους απόφοιτους από τα Λύκεια των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθουβράβευσε η Eurobankσε ειδική εκδήλωση στην Πάτρα,στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκε και μία αριστούχος από τοννομό Δωδεκανήσου που φοιτά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν την1η Φεβρουαρίου 2019.

Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 57 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.032 έως 19.475 μόρια. Εξ αυτών, 19 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 19 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 10 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 1 σε σχολή επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 8 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε τέσσερα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας βραβεύθηκε το 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Πάτραςκαι είναι η πρώτη χρονιά πουτο συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτουπου βραβεύεται επίσης γιαπρώτηφορά.

Στο Νομό Ζακύνθου, το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθουδιακρίθηκε για δέκατη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Και στο νομό Κεφαλληνίας, το Γενικό Λύκειο Σάμηςπου βραβεύεται για πρώτη φορά.

Στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Νότιας Αττικής και Πελοποννήσου, κ.Νίκος Λαναράς, τόνισε ότι:«Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης Πατέρας Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Αθανάσιος Λιακόπουλος, η εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων Δυτικής Ελλάδας Αριστομένης Μητρόπουλος καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, συνεχάρη την Eurobank για την ευκαιρία που δίνει στους μαθητές, βραβεύοντας επί 16 χρόνια τους αριστούχους και μεταφέρει το μήνυμα ότι η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στις αξίες της Παιδείας, της αριστείας, της επιμονής, της υπομονής και της επιβράβευσης.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Αθανάσιος Λιακόπουλος σημείωσε ότι στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, οι γονείς δίνουν μάχη να προσφέρουν στα παιδιά τις αξίες της παιδείας και της επιβράβευσης, ενώ συνεχάρη την Τράπεζα που επί 16 χρόνια προσφέρει αυτή τη χαρά στους νέους για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Τέλος, η εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλουευχαρίστησε την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της που στηρίζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της σεμνότητας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν το λειτούργημά τους. Απευθυνόμενη στους νέους σημείωσε ότι θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους και να οδηγήσουν τη χώρα σε καλύτερο μέλλον. Τόνισε επίσης ότι όλοι μαζί πρέπει να δημιουργήσουμε το περιβάλλον ώστε να μην φύγουν άλλοι επιστήμονες και να επιστρέψουν αυτοί οι έφυγαν.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιοτόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Γκούσης, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.