Η Κεφαλλονιά γιόρτασε τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (pics)

Με την δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο όρθρος και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στην κοιλάδα των Ομαλών, στην μνήμη της Κοίμησης του προστάτη και πολιούχου της νήσου μας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, παρουσία δεκάδων ιερέων από ολόκληρη την Κεφαλλονιά, των μοναχών της Ιεράς Μονής του Αγίου μας, αλλά και της χορωδίας που απέδωσε εξαίσια τους εκκλησιαστικούς ύμνους της ημέρας.

Ο Κερκυραίος στην καταγωγή Μητροπολίτης Τιμόθεος στο κήρυγμά του μίλησε για τους συμβολισμούς της ζωής και του έργου του Αγίου Γερασίμου, ενώ αναφέρθηκε στην δύναμη της πίστης της προσευχης και της Θείας Μετάληψης  ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που βιώνουμε λόγω του κορονοϊού και των επιπτώσεών του, αλλά και του καταστροφικού περάσματος του Ιανού από την Κεφαλλονιά και την Καρδίτσα στην οποία διακονεί.

Να σημειωθεί ότι λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, ούτε ασφαλώς η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη. Επιπλέον, οι αρκετοί πιστοί, βοηθούντος του σχεδόν καλοκαιρινού καιρού και τηρουμένων πάντα των αναλογιών, τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού φορούσαν μάσκες και κρατούσαν τις σχετικές αποστάσεις. Όπως ασφαλώς άπαντες οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και της κυβέρνησης.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Κεφαλλήνες, όπου γης, ιδιαίτερα στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και ο Άγιος Γεράσιμος βοήθειά μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr