Η Κεφαλλονιά πρωταγωνίστρια στη θεατρική Αθήνα!

Με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ζούλια και πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Φασουλή, η θεατρική επιτυχία είναι δεδομένη. Όταν μάλιστα η υπόθεση ενός έργου εκτυλίσσεται στην Κεφαλλονιά, αποκτά για εμάς ξεχωριστό και έντονο ενδιαφέρον. Αναφερόμαστε ασφαλώς στη θεατρική παράσταση «Ο συμβολαιογράφος» που παίζεται αυτή την περίοδο με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Χώρα» στην Αθήνα.

Πρόκειται για την κλασική αστυνομική νουβέλα του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή η οποία μας μεταφέρει στην Κεφαλλονιά του 19ου αιώνα, λίγο πριν την εκδήλωση της ελληνικής επανάστασης, με την προοπτική μιας τεράστιας κληρονομιάς να οδηγεί στο έγκλημα και σε μια σειρά από ραδιουργίες με σκοπό την ενοχοποίηση ενός αθώου. Ένα έργο που γράφτηκε πριν από 150 και πλέον χρόνια και βρίθει από μυστικά, συνομωσίες και έρωτες, συναγωνιζόμενο επάξια τα σύγχρονα ψυχολογικά και αστυνομικά θρίλερ.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο μεγάλος μας θεατράνθρωπος Σταμάτης Φασουλής που αποδίδει συγκλονιστικά τον εμβληματικό ρόλο του φιλοχρήματου Σιόρ Τάπα. Μαζί του εμφανίζεται μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών όπως ο Αντώνης Λουδάρος, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Ρένος Ρώτας, ο Δημήτρης Καραμπέτσης, ο Κώστας Φαλελάκης, ο Αλέξανδρος Πέρρος, η Μαίρη Χάγια και η Όλγα Σκιαδαρέση.

Μια παράσταση γεμάτη Κεφαλλονιά, υπό αγγλική κατοχή, με τον συγγραφέα που έζησε εξάλλου την περίοδο αυτή να καταγράφει και να αποδίδει τον πόθο των ριζοσπαστών προγόνων μας για ένωση με την Ελλάδα, αλλά και τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες της εποχής. Μια παράσταση που είναι αδύνατον να μην συγκινήσει το θεατή. Ιδιαίτερα στον καθηλωτικό μονόλογο του πρωταγωνιστή με τον οποίο γράφεται ο επίλογος του δράματος και κλείνει η αυλαία. Προτείνουμε λοιπόν σε όσους συγχωριανούς μας κατοικούν ή πρόκειται να επισκεφθούν την πρωτεύουσα να παρακολουθήσουν την παράσταση και να ευχηθούμε να την απολαύσουμε και στο νησί μας, στο πλαίσιο κάποιος ενδεχόμενης περιοδείας του θιάσου.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr