Η Κεφαλονιά λέει ΟΧΙ στις εξορύξεις – ΟΧΙ στην καταστροφή

Tρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 ώρα 18:00′

Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία) Αργοστόλι

Την Τρίτη 1 του Οκτώβρη 2019 στις 6 το απόγευμα έξω από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία) στο Αργοστόλι, ημέρα ψήφισης στην Βουλή του νομοσχεδίου για την παραχώρηση και νέων θαλάσσιων οικοπέδων στις πετρελαϊκές και λίγους-μόνο- μήνες πριν την έναρξη των επικίνδυνων ερευνητικών εργασιών στο θαλάσσιο οικόπεδο που διαπερνά την Κεφαλονιά, δηλώνουμε δυναμικά, συμμετοχικά και μαζικά την κατηγορηματική μας αντίθεση στον εξορυκτικό όλεθρο που απειλεί τα νησιά, την θάλασσα, τις ίδιες τις ζωές μας.

Τώρα ήρθε η στιγμή να ακουστεί και η δική μας φωνή, η φωνή της τοπικής κοινωνίας!

Καλούμε:

Τους κατοίκους του νησιού που αγωνιούν μπροστά στον εξορυκτικό κίνδυνο που πλησιάζει.

Την μαθητική και σπουδαστική κοινότητα που δικαιούται να έχει τις δικές της ευκαιρίες και προοπτικές, τους εκπαιδευτικούς και τις ενώσεις/συλλόγους Λειτουργών μέσης και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που κοπιάζουν για το μέλλον των παιδιών μας.

Τον παραγωγικό ιστό του νησιού μας (αλιείς -μελισσοκόμους -αμπελουργούς- αγροκτηνοτρόφους-τυροκόμους, τους συνεταιρισμούς και τους συλλόγους τους) που θα πληγεί άμεσα από τη νέα αυτή βάρβαρη και εχθρική δραστηριότητα.

Τον τουριστικό κλάδο, επαγγελματίες αλλά και τα σωματεία, επιμελητήρια και συλλόγους τους, που η απειλή έχει φτάσει ήδη στην πόρτα τους.

Τα επιμελητήρια, τους φορείς, συλλόγους, σωματεία που προασπίζονται τα συμφέροντα των μελών τους.

Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και τις συνδικαλιστικές ενώσεις, σωματεία, συλλόγους που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα που πλήττονται από την “επίθεση” των μεγάλων συμφερόντων.

Τους συνταξιούχους και τους συλλόγους τους, που αγωνίστηκαν μια ολόκληρη ζωή για να έχουμε παρόν και μέλλον με αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα.

Τους δημάρχους του νησιού, τα Δ.Σ, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τις παρατάξεις που από την αρχή στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν.

Τα κόμματα που τάχθηκαν ενάντια στην εξορυκτική απειλή και τα συμφέροντα που την προωθούν.

Τους περιβαλλοντικούς και διαχειριστικούς φορείς και τα μέλη τους, τους ορειβατικούς και περιπατητικούς συλλόγους που απολαμβάνουν και εργάζονται για την ομορφιά της φύσης και του περιβάλλοντος.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ

διαμαρτυρόμαστε. αντιστεκόμαστε. απαιτούμε να γίνει σεβαστό το πρωταρχικό μας δικαίωμα στη ζωή.
δηλώνουμε ότι επιλέγουμε τη ζωή και όχι την καταστροφή.

να είμαστε όλοι εκεί.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων