Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν τίμησε τη μνήμη του Δημητρίου Καλοειδή

Στιγμιότυπο από το ετήσιο μνημόσυνο του Δημητρίου Καλοειδή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 τίμησε τη μνήμη του ευεργέτη της κοινότητας και του ομώνυμου Ημερήσιου Σχολείου Δημητρίου Καλοειδή με μια σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ετήσιο μνημόσυνο που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεράσιμος Μακρής και ολοκληρώθηκαν με το επιμνημόσυνο γεύμα που παρατέθηκε στο προαύλιο του εστιατορίου «Bridge View Diner» ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλοειδή.

Κατά την διάρκεια του γεύματος οι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσω βιντεοκλήσης με την Γεωργία Καλοειδή, σύζυγο του αειμνήστου η ο οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεταιο στην Σπάρτη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση των εκδηλώσεων έπαιξε η κ. Ελένη Ψαρά, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και συνάμα οικογενειακή φίλη της Γεωργίας Καλοειδή, η οποία όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», προ ενός έτους μαζί με μια ομάδα στελεχών της κοινότητας είχε μεταβεί στον Μυστρά και παρέστησαν στην κηδεία του Δημητρίου Καλοειδή.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, π. Γεράσιμος Μακρής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

Ο Δημήτριος Καλοειδής, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 85 ετών, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη το μεσημέρι της Πέπμτης, 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Στιγμιότυπο από το επιμνημόσυνο γεύμα στη μνήμη του Γεωργίου Καλοειδή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.
Ο π. Γεράσιμος Μακρής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του ευεργέτη της κοινότητας και του σχολείου Δημήτριο Καλοειδή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

Πηγή: anamniseis.net