Η πρώτη εικόνα για τις περιοχές όπου θα χιονίσει (βίντεο & φωτο)

Μία πρώτη εικόνα για τις περιοχές που θα δουν «άσπρη» μέρα λόγω του επερχόμενου χιονιά το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα που μας έρχεται, έδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ΕΜΥ έδωσε ένα βίντεο με νέους χάρτες με τους οποίους δείχνει να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για τον επερχόμενο χιονιά, που θα φέρει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική.

Στους χάρτες, που αφορούν προγνώσεις χιονοπτώσεων για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, απεικονίζεται το ψυχρό μέτωπο να «κατηφορίζει» από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και να «τυλίγει» σχεδόν όλο το νομό Αττικής.

Ενσωματωμένο βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από το Σάββατο να είναι από τις σημαντικότερες χιονοκαταιγίδες της τελευταίας δεκαετίας.

Παρόμοια εικόνα δίνουν και τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία «βλέπουν» χιονοπτώσεις ακόμη και στα δυτικά προάστια της Αττικής, τον Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα την Τετάρτη ωστόσο ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς διαφοροποιήθηκε καθώς ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ότι τα διάφορα προγνωστικά μοντέλα έχουν μεγάλες αποκλίσεις, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Ενσωματωμένο βίντεο

EMY_EMK@EmyEmk

Παρότι δεν εχει “ξεκαθαρίσει” η τελική θέση της κυκλογέννεσης (θέση χαμηλού) δίνουμε μια πρώτη εικόνα με τις περιοχές των χιονοπτώσεων για Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα.
Την Πέμπτη θα μιλήσουμε για υψόμετρα και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη κακοκαιρία .

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EMY_EMK
Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr